Biblioteket søger en engageret bibliotekar/kulturformidler

10.11.22
Du har næse for at skabe netværk og lave projekter – og så er du en dedikeret formidler, der har sans for mødet med vore mange forskellige brugere.

(Genopslag)

 

Du er

 • Bibliotekar D.B. eller kandidat eller bachelor i informationsvidenskab og kulturformidling eller har anden relevant bachelor/kandidatuddannelse.
   
 • en engageret formidler - især af litteratur for voksne, gerne også med erfaring fra kampagner, projekter, etablering af netværker m.m.
   
 • udadvendt, serviceorienteret, har tæft for godt værtsskab og at være i øjenhøjde med brugere, kolleger og samarbejdspartnere.

 

Du får

 • et spændende og anderledes job, hvor dansk og nordisk kultur hele tiden er omdrejningspunktet og hvor hovedopgaven bl.a. er udlånsvagter i Flensborg og på vores filialer i Slesvig, Husum og Egernførde.
  Udlånsvagterne består hovedsageligt i at være der for brugerne, besvare forespørgsler og inspirere i forhold til litteratur og kulturtilbud.
   
 • en aktiv rolle i biblioteksintroduktion for unge og voksne.
   
 • fokus på spændende, nye projekter, som vi løfter sammen med andre organisationer i Danmark og i mindretallet, herunder større events/konferencer i samarbejde med kolleger, frivillige i foreninger, det offentlige, f.eks. en nordisk mad-festival, konference om dansk og tysk digital kunst osv. osv.  
   
 • en arbejdsplads med højt til loftet og med gode muligheder for at præge dit job.
   
 • over 50 spændende kolleger, som vil hjælpe dig godt på vej med at bo og navigere i grænselandet.

 

Mere end et bibliotek
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig er bibliotek og kulturhus for det danske mindretal i Sydslesvig, som omfatter ca. 50.000 dansksindede. Med hovedbibliotek i Flensborg, tre filialer og to bogbusser udgør vi et attraktivt omdrejningspunkt for formidling af dansk og nordisk kultur.
Den historiske bevidsthed er en af grundstenene i vores arbejde. Derfor rummer Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig ud over et dansk folkebibliotek også en Forskningsafdeling med eget arkiv samt forskningsbiblioteket Den Slesvigske Samling. Vi er også dem, der driver turistkontoret – digitalt, selvfølgelig på
www.oplev-sydslesvig.dk 

Praktisk
Stillingen er på 37 timer ugentligt og med weekendvagt hver 4. fredag/lørdag.
Flekstidsordning. Løn efter overenskomst med Forbundet Kultur og Information.
Kørekort er nødvendigt. Transport mellem filialer m.m. foregår i tjenestebil.

Omgangssproget i biblioteket er dansk, men kendskab til tysk er en fordel. Har du brug for en opgradering, er der mulighed for tyskkursus.

Vi forestiller os ansættelse pr. 1. januar 2023 eller snarest derefter.

Ansøgningsfrist den 8. december 2022.

Ansøgning sendes pr. mail til Philipp Micha, phm@dcbib.dk.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt d. 13. eller 14. december 2022.

 

Spørgsmål?
Henvend dig gerne til souschef Anni Søndergaard, as@dcbib.dk, telefon +49 461 8697 160, eller bibliotekschef Jens M. Henriksen, jmh@dcbib.dk, telefon +49 461 8697 100.

 

Grænselandet på begge sider af grænsen er vores lokalområde og vi har det hele her. Storbyvibe i Flensborg med hyggelige barer og butikker og adskillige kulturelle tilbud på både dansk og tysk. Omgivet af en smuk og unik natur, med bakker, skove, og lange sandstrande i øst og det flade land med Marsken og Vadehavet i vest.
Hele Grænselandet er et spændende og mangfoldigt kulturelt og sprogligt område, hvor vi lever side om side med dansk, tysk, sønderjysk, frisisk og plattysk.

Flensborg Bibliotek er beliggende i ”Nørregade” - en af Flensborgs hyggeligste gader i den gamle bydel. Her findes små caféer, restauranter, bagerier, design- og secondhandbutikker og meget mere som perler på snor.