Tante Krabbe og Sanne Solonumsen
Tante Krabbe og Sanne Solonumsen

Mød Tante Krabbe og Sanne Solonumsen til læsefestival

02.03.17
To farverige personligheder vil gøre deres ihærdige forsøg på at peppe læselysten op i løbet af Læsefestival i Sydslesvig 2017 (6.-18. marts 2017).

Kender du Onkel Reje og Whiskeypedia? Snart kan du møde Tante Krabbe og Sanne Solonumsen (hende fra Solonumsens Konfusionsleksikon).

Hver dag under Læsefestivalen åbner de en ny læse-låge for kloge og mindre kloge på festivalens hjemmeside i form af små video-indlæg, som frit kan streames fra YouTube.

Tante K. og Sanne S. har været vidt omkring og læst Hist & Her og Der & Her. De har studeret »Solonumsens Konfusionsleksikon« grundigt. De har sammen fundet ud af, at der faktisk er 10 helt særlige og alternative »læseregler« som mange – både børn og voksne – har glemt. Læsereglerne er inspireret af Daniel Pennac, som har skrevet bogen »Glæden ved at læse«.

Disse ti alternative læseregler laver Tante K. og Sanne S. læse-løjer med, som du kan følge med i ved at åbne de ti »læse-låger« på Læsefestivalens hjemmeside. Fra læsefestivalens første dag, og herefter de følgende ti dage, som festivalen varer, kan du åbne en ny låge.

Tante K. og Sanne S. har indrettet en lille læsebiks i bibliotekets hemmelige kælder, hvorfra de, med rablende skør humor og sjove indfald, udsender »Dagens Læseret« og læser »Dagens Gebis« eller laver andre skøre læseting.

Velkommen til læsefestival!

Se det flotte program på www.laesefestival.de eller læs mere om, hvad der foregår på bibliotekerne i Sydslesvig her på hjemmesiden.

 

 

Fakta:
Læsefestival i Sydslesvig 2017 er et samarbejdsprojekt med diverse foreninger i Sydslesvig (Sprogforeningen i Sydslesvig, Dansk Skoleforening for Sydslesvig, Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Sydslesvigsk Forening, Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger, Nordisk Informationskontor i Sønderjylland / Sydslesvig og Offener Kanal Schleswig-Holstein).

Formålet med læsefestivalen er at skabe fokus på læselyst og at formidle læseglæde ved at arrangere diverse læseevents for børn og voksne rundt omkring i Sydslesvig.

Læsefestivalens mål er:

  • At medvirke til at skabe gode læsevaner og at medvirke til at skabe bedre læsere
  • At medvirke til at skabe læsefællesskaber bredt i Sydslesvig
  • At styrke bevidstheden i Sydslesvig om nutidig dansk litterær kunst og at give danske kendte danske forfattere mulighed for at møde et dansk fællesskab uden for Danmark.