Martin Præsteskov

Ny medarbejder med hang til fantasy og film

01.02.18
Midt i januar dukkede et nyt ansigt op i Flensborg Bibliotek. Den unge mand hedder Martin Præsteskov og skal fremover slå sine folder som bibliotekar i Sydslesvig.

Martin Præsteskov, som er 29 år, er forholdsvis nyuddannet fra ”biblioteksskolen” IVA Vest i Aalborg og kommer frisk fra Haderslev Bibliotekerne, hvor han har fungeret som all-round bibliotekar i en periode. Nu gælder det et fast fuldtidsjob i Sydslesvig, hvor han primært vil være i udlånet for at vejlede og hjælpe alle vore brugere og gæster.

 

Fokus på sikker internetadfærd og kildekritik

Martin får selvfølgelig nogle særlige arbejdsområder, hvor han har nogle rigtig gode kompetencer. Bl.a. skal han promovere bibliotekernes digitale tilbud og tiltag. Biblioteket har fx en række databaser og digitale services, som lånere kan benytte gratis – enten i biblioteket eller hjemmefra.
”Jeg skal være med til at gøre databaserne mere synlige, så flere kan få glæde af dem. Mine opgaver vil også handle om at formidle sikker adfærd på internettet og kildekritik – specielt til de unge. Nutidens unge bliver ofte omtalt som ”digitalt indfødte” og som meget vidende omkring de platforme de bruger hyppigt. Men de er altså ikke nødvendigvis eksperter i internettet i bredere forstand, og her ligger der en stor opgave for bibliotekerne”, fortæller Martin.

 

Ikke bare bøger

Bøger, spil og film fylder også meget i Martins fritid. ”Jeg læser en masse fantasy, science fiction og tegneserier og er også stor fan af både film og serier. Computerspil er lige mig, synes det er et fantastisk medie til at fortælle historier med. Jeg har bl.a. brugt en del tid i mine studier på at undersøge det læringspotentiale, som ligger i dem”, slutter Martin.