Lånere i bogbussen på dets besøg i Munkbrarup
Lånere i bogbussen på dets besøg i Munkbrarup

Nye bogbusser ruller ud på vejene i Sydslesvig

29.06.22
Lånerne skal fremover vænne sig til at holde udkig efter noget grønt, når de venter på det populære, rullende bibliotek. Den første nye, nu grønne bogbus, er blevet leveret og begyndt at køre Sydslesvig tyndt. Busserne servicerer mindretallets medlemmer med masser af danske medier på hylderne.

Mindretallet har fået to helt unikke bogbusser, specialdesignet til Dansk Centralbibliotek til formidling af dansk kultur i Sydslesvig. En af busserne er allerede ude at køre, så kig endelig ind, hvis I skulle møde bussen et sted i Sydslesvig.

 

Nye rammer

Bedøm selv, men biblioteket er tilfreds med resultatet, hvor det er lykkes rigtig godt at skabe nye, flotte rammer med behagelig atmosfære og god indretning i de små rullende danske kulturhuse.

Der er plads til alt det der skal være i minibiblioteket - bøger, tidsskrifter, film, musik, tegneserier, men også plads til at man kan slå sig ned og snakke med chaufføren eller bibliotekaren.

Helt særligt for mindretallets nye bogbusser er, at bagenden kan åbnes og skabe et ekstra rum og en lille scene til brug for små foredrag, koncerter, dukketeater og meget mere.

Biblioteket har fået god rådgivning af arkitektfirmaet Arkitema, der også har indrettet biblioteket i Flensborg. De har omsat ønsker og ideer til et spændende og funktionelt indretningsgreb, der på meget dygtig vis er udført af firmaet Makoben ved Kiel.

Udsmykningen

Indholdet er dansk og det skal udsmykningen naturligvis også være. Biblioteket var så heldig at en af Danmarks bedste børnebogsillustratorer, Thorbjørn Christoffersen, gerne ville stå for dekorationen af busserne. Temaet på den ene bogbus er danske rim og remser og den anden bogbus er en H.C. Andersen-bogbus med illustrationer til nogle af hans allermest kendte eventyr.

Biblioteket er helt sikker på at de nye bogbusser nok skal give masser af gode biblioteksoplevelser - og smil på læben, når de kører rundt i Sydslesvig og kommer på besøg i Danmark.