Skærmtid, spil og spilopper

28.04.22
Gode råd og bøger om dit barns digitale verden. Bliv klædt på til at forstå og guide dit barns brug af skærme og digitale medier.

Skærmtid og digitale medier er en kilde til både glæder og bekymringer i de fleste børnefamilier. Det bliver ikke nødvendigvis lettere at finde hoved og hale i, når de små poder bliver ældre, og en verden af sociale medier, YouTube-videoer og spil for alvor åbner sig. Og det med mediebrug og skærmtid er ikke sort-hvidt: 

"Skærmtid handler både om tidsmængden, dvs. antal timer og minutter, og om kvalitet, dvs. hvad skærmen bliver brugt til. Det er en god idé både at være opmærksom på tidsmængden og på, hvad dit barn bruger skærmen til, fx til at se tv, til kommunikation, til spil, som redskab mv." - Børns Vilkår

Dialog og nysgerrighed

Vi tror på at dialog og nysgerrighed er en god indgangsvinkel til at støtte børnene i deres mediebrug og onlineliv.

Det kræver stor opmærksomhed og involvering fra forældrenes side. Heldigvis er der, trods den hurtige udvikling på området, mange gode bøger og hjemmesider til forældre. 

Her har vi samlet en række gode anbefalinger til de voksne til inspiration, samt et par historier som børn selv kan læse eller kan læses sammen med forældrene og få en god snak i gang.

Du kan også læse mere om børns mediebrug og finde flere gode råd på Medierådets hjemmeside eller hos fx Børns Vilkår og Red barnet

Du kan også kigge ind på den officielle tyske side om børn og mediebrug her Kindergesundheit-info.de

 

Materialer