cykelrytter
cykelrytter

Tour de Danmark

27.09.18
Bibliotekschefens blog

Er der egentlig en grænse for, hvad den øverste ledelse skal beskæftige sig med? Her tænker jeg på omplacering af en medarbejder i Tyskland, der måske i stedet skulle afskediges. Eller detaljer for et cykelløb, som måske, måske ikke, skal komme til Danmark. Her tænkes på Danmarks statsminister, som cyklede rundt med præsidenten for et andet, stort land i Europa, Frankrig, sammen med direktøren for verdens største cykelløb, Tour de France.

Som ledelse skal man sætte retning, og det sætter ikke meget retning at sidde i rundkreds om hver enkelt uenighed af administrativ karakter, hvis man er chef for SPD, CDU og CSU. Større kunne gøre det, skulle man mene. Men Danmark, dit dejlige cykelland med små nuttede cykel-lyskrydslamper, det er da herligt, at man som øverste chef dér også tager tiden til at cykle lidt rundt, selvom det virker velkoreograferet, i parentes bemærket uden cykelhjelm, belært af at det skal se godt ud som mediestunt og altså for en gangs skyld så ikke politisk korrekt.

Formålet er godt: det vil være virkelig fantastisk, at vise det rolige, harmoniske, verdensklasse-København frem til et internationalt transmitteret Tour de France, med start i Danmark, men mest af alt vidunderligt at lade hele verden se med, når cykelrytterne bestiger den smukke Storebæltsbro.

Det bedste bygningsværk som symbol på det, danskerne kan: at bygge bro, at finde sammen, og skabe arkitektur og bygninger i verdensklasse, både i og uden for Danmark, og så lige med en tur forbi havvindmøllerne ved vestbroen, så vi lige får den del af Danmarks virke med også.

Touren skal så slutte i Sønderborg, og hvis det bliver tilfældet - indtil videre er der jo intet aftalt eller afsløret - kan jeg da allerede her give rytterne det lille tip, at de gemmer lidt på kræfterne hen over Danmark til de skal op ad Dybbøl Banke.

Allerede denne sommer kunne man glæde sig over de mange cykelryttere, som motionerer og hylde de frivillige officials, der stolt søndag efter søndag giver deres tid til sådanne løb og står midt på hovedvejen for at give plads til de mange amatør-stjerner, der dopet af en kop dansk hyggekaffe styrter afsted.

Når selv kronprinsen cykler, og henter børn i en Christiania-bike, så lad os da håbe på og arbejde for et ”Tour de Danmark”, eller oplev Danmark på cykel næste sommer, Margueritruten eller måske Mælkebøtteruten, en tur langs de almindelige veje med alt det ualmindelige, de gemmer på.

 

https://www.visitdenmark.dk/da/danmark/attraktioner/margueritruten