Erantis. Cop. Colourbox
Erantis. Cop. Colourbox

Vi vil ses igen!

26.03.20
Bibliotekschef Jens M. Henriksen skriver i sin klumme på bibliotekssiden i Flensborg Avis torsdag d. 26.3.2020.

Vi vil ses igen!

Det giver mod, når Majestæten sætter ord på den alvorlige situation, vi både syd og nord for grænsen befinder os i, og hvor vi nu skal vise sammenhold ved at holde afstand. Samtidig også når Tysklands kansler må sige, at så alvorligt har det ikke været siden 2. Verdenskrig, som dog var så uendelig meget værre.

Så ser man tilbage: Biblioteket klarede sig så nogenlunde i gennem 2. Verdenskrig forstået på den måde, at man til sidst kun måtte lukke dele ned pga. mangel på brændsel og i nogle år var der ingen benzin til vores daværende bog-bil, der som forløber for de nuværende bogbusser kørte rundt i Sydslesvig.

Den 5. marts 2020 kunne vi sammen med Generalkonsulen og gæster fra nord og syd nå at fejre 100 år dansk bibliotekslov, og hvor alle var stolte over den "fri og lige adgang" til viden, litteratur og kultur. Det var os inderligt imod, men nødvendigt, at vi kort herefter måtte lukke lige som det tyske bibliotek i Flensborg og mange andre.

Vi har dog heldigvis de digitale muligheder, som vi løbende opjusterer, det gælder fx eReolen og Biblioteksvagten. Vi besvarer også jeres mails, dvs. holder kontakten, men på sikker afstand. Der arbejdes flittigt med den digitale formidling på de sociale medier Facebook og instagram, med opdateringer og rettelser i systemerne, med artikler om gode tilbud fra biblioteket og meget mere.

Lad os sammen, hver for sig, se frem til at mødes på biblioteket, så snart det er muligt. Vi glæder os hver dag til at blive et rigtigt bibliotek igen.

/Jens M. Henriksen