Genforeningen
Genforeningen Flensborg

Et kig ind i historien

28.11.18
På danmarkshistorien.dk kan du hurtigt og snildt læse og høre om spændende historiske emner. Hør fx Klaus fra Den Slesvigske Samling fortælle om afstemningen i 1920

Danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hjemmesiden blev lanceret den 14. maj 2009 og har siden da formidlet forskningsbaseret viden om Danmarks historie udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere primært fra Aarhus Universitet. Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie fra oldtiden til i dag formidlet af fagfolk.

Hjemmesiden fungerer både som et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Her kan du i øjeblikket finde ca. 990 leksikonartikler, over 1000 kilder samt en fremstilling af Danmarks historie fra oldtid til nutid opdelt i 13 kronologiske periodekapitler. Dertil kommer 14 e-bøger, ca. 90 filmklip, 160 lydklip, spil, quizzer, mytedrab, et interaktivt danmarkskort og en tidslinje.

Gå til danmarkshistorien.dk

God fornøjelse!

Folkeafstemningen i Flensborg i 1920