Børnebibliotekarerne Mette og Inge Marie præsenterer bibliotekets nye Læsefamilieposer
Børnebibliotekarerne Mette og Inge Marie præsenterer bibliotekets nye Læsefamilieposer

Lån en Læsefamiliepose til hyggelige timer med familien

01.10.21
Hvornår har du sidst haft en af de der stjernestunder, der både samler og flytter familien? Læsefamilierne er et modsvar til den moderne families stress, jag og fraværsfornemmelser.

Hverdagen er fyldt med et hav af distraktioner: Skærme, apps og aktiviteter, der ligger på lur efter opmærksomheden og stjæler os fra hinanden.

Læsefamilieposerne er et godt redskab til at reducere skærmtid

En moderne familie bruger i snit 8 timer om ugen sammen. 7 ud af 10 forældre siger, at den tid bruges foran en skærm. En Læsefamiliepose giver en tiltrængt hånd i kampen for at stjæle opmærksomheden tilbage fra det, der forstyrrer og komplicerer ift. fælles familiestunder.

Læsefamilieposerne byder på farverige bøger, hyggelige brætspil og meget mere

En typisk læsepose bevæger sig inden for et overordnet tema, f.eks. Mad eller Natur, og på tværs af bibliotekets materialer og tilbud. Posen kan således rumme alt lige fra bøger, brætspil, film-links eller opskrifter på aktiviteter, man kan lave sammen - inde som ude. Posen er sammensat sådan, at den aktiverer hele familien og hen over en måned kan tages i doser, der let kan indarbejdes som små samlende indslag i hverdagen.

Man er i udviklingen af posen gået efter et format, hvor der i stil med de kendte fødevarekasser er tænkt på, at alle ingredienserne er der fra starten - så det hele er nemt at gå til.

Fra 1. oktober kan du blive en del af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvigs Læsefamilier.

I de fire nedenstående videoer præsenterer børnebibliotekarerne Mette og Inge Marie, hvad I finder i poserne. Læsefamilieposerne kan lånes på biblioteket.

Læsefamiliepose nr. 1 handler om "Havet"

 

Læsefamiliepose nr. 2 handler om "Natur"

Læsefamiliepose nr. 3 handler om "Mad"

Læsefamiliepose nr. 4 handler om "Tegn"