Dcbibcast: "Turen på Gendarmstien"

23.06.21
Biblioteket lancerer podcasten: Turen på Gendarmstien

Hør med når vennerne Sølvi og Anette går ad Gendarmstien fra Padborg til Brunsnæs. De fortæller på ”let dansk” om den rige historie og kultur som stien og området byder på.
Få for eksempel svar på om hvem gendarmerne var. Hvad var deres opgave? Hvordan levede befolkningen dengang? Hvordan så byerne og landskaberne ud? Hvad kan du opleve på turen i dag? Hvordan er det at gå turen?

Denne podcastserie og medfølgende materiale såsom tekst, fotos, video, lyd og opgaver er hovedsageligt henvendt til dig som gerne vil lære dansk. Derudover kan personer, som gerne vil vide mere om historien om Gendarmstien og dem som gerne vil gå stien også sagtens høre med og læse den medfølgende tekst.

Podcasten er delt op i en intro, der introducerer turen og personerne bag podcasten. Der er 3 episoder eller etaper. Den første etape går fra Kruså til Sønderhav med fokus på kultur og natur. Næste episode har fokus på kunst og her bliver der gået fra Rønshoved til Brunsnæs. Sidste episode er fra Padborg til Kruså og har temaet historie og natur. 

4. del af Turen på Gendarmstien hedder Vandring i Romanens Fodspor og kan findes her.

Med podcasten er der også medfølgende tekst, hvor man kan læse, hvad der bliver snakket om. Med teksten er der også billeder af de smukke omgivelser og links til videoer og hjemmesider, hvor man kan lære mere. Du kan også løse sproglige opgaver om Gendarmstien. Disse tekster er i bunden af denne side som filer og skal gerne åbnes med Adobe Acrobat for at få den bedste oplevelse.