musik_e-resurse

E-resurser om musik

04.06.22
Her på biblioteket har vi mange forskellige e-resurser såsom hjemmesider, apps og digitale tilbud, som vi giver adgang til. Flere af dem er fokuseret omkring musik. Her fremviser vi et nøje udvalg af e-resurser, der giver adgang til at kunne se koncerter, downloade noder, læse musikanmeldelser og -artikler samt meget mere indenfor populær musik og klassisk musik.

Medici.tv

Medici.tv er et af de største audivisuelle biblioteker for optrædener, koncerter og dokumentarer omhandlende klassisk musik og ballet. Dertil er der næsten hele tiden livestreaming af ovenstående i smukke koncertsale og udendørsoplevelser.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/medicitv

 

Qello Concerts gør at man kan streame koncerter og dokumentarer om musik og bands. Der er et rigt udvalg af populær musik fra bands såsom U2, Prince, Ed Sheeran og mange flere. Alt fra små intime studieoptagelser til kæmpe udendørs koncerter.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/qello

PubliMus

PubliMus udgiver artikler omkring musik og musiklivet. Artiklerne er skrevet af professionelle fagfolk og er meget dybdegående. Dertil er der anmeldelser af bøger og musikindspilninger. Fokus er hovedsagligt på klassisk musik og ældre perioder i musikhistorien.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/publimus

IMSLP

 

IMSLP - International Music Score Library Project er et online bibliotek bestående af noder og musik. Der er 630,000 noder og 73,000 optagelser af 24,000 forskellige komponister. IMSLP beskæftiger sig hovedsagligt i materialer, som er i det offentlige domæne og musik, der er sat fri af ophavsret. Materialerne er hovedsagligt af ældre og klassisk sort.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/imslp-international-music-score-librar...

Bibzoom er musikformidling udgivet af det danske biblioteksvæsen. Her kan man læse anmeldelser, artikler og lytteguides af forskelligt musik, musikere og genre.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/bibzoom