E-resurser til skolen og studiet

15.08.22
Her på biblioteket har vi mange forskellige e-resurser såsom hjemmesider, apps og digitale tilbud, som vi giver adgang til. Flere af dem er fokuseret til skole- og studiebrug. Her fremviser vi et nøje udvalg af e-resurser, der giver hjælp til eksamen, undervisning og opgaveskrivning.

Europa World Plus

Europa World Plus er en portal for politisk, økonomisk og statistisk information om lande, regioner og internationale organisationer. Informationerne er skrevet af eksperter og med flere kildehenvisninger. Europa World Plus er især god til faktuel opgaveskrivning eller som opslagsværk.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/europa-world-plus

 

Faktalink

Faktalink er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner, som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og meget mere. Samlingen omfatter ca. 600 artikler og temaer, som løbende opdateres af eksperter. Faktalink er hovedsagligt til elever og studerende på de ældste klasser og gymnasiet, men lærer og menigmænd kan også have glæde heraf.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/faktalink

Fem Korte

Fem Korte er en samling videoer og tekstbidder, der handler om studieteknikske emner som kilder, noter, studielæsning, planlægning og research. Med Fem Korte får du gode tips og tricks, til hvordan du kommer godt igennem studiet fra tidligere studerende og nuværende vejledere.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/fem-korte

Forfatterweb

Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere både nulevende og afdøde. Forfatterweb indeholder ca. 1100 portrætter og temaer. Der er såvel de klassiske, som nye debutanter. Forfatterweb har en bred målgruppe, men egner sig godt til opgaver om litteratur.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/forfatterweb

Historiens Verden

Historiensverden.dk er en Historieportal, der er bygget op af en række tekster, der gennemgår de forskellige verdenshistoriske epoker. Ud over de grundlæggende historietekster, suppleres epokerne med biografier, leksikonartikler og kilder samt et stort billedkartotek. Alt dette er udført af eksperter og historikere. Historiensverden.dk er perfekt til historieopgaven eller -undervisning.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/historiensverdendk

Masterfile Premier (EBSCO)

MasterFILE Premier er en sammensat artikeldatabase af forskellige kilder som akademiske tidsskrifter, videnskabelige rapporter, opslagsværker og meget mere. MasterFILE Premier er til den mere dybdegående opgave eller undren, hvor man virkelig vil undersøge sit emne.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/masterfile-premier-ebsco

Ordbogen.com

Ordbogen.com er online ordbøger fra dansk til engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, svensk, norsk og den anden vej. Ordbogen.com indeholder desuden dansk retskrivningsordbog, fremmedordbog og synonymordbog. Ordbogen.com er for dig, der gerne vil have styr på retstavning, betydning og oversættelse af ord.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/ordbogencom

Seismo

Seismo er et nyhedsmedie til unge, som formidler dagsaktuelle tophistorier kort, præcist og letlæseligt. Der er mulighed for oplæsning og nyhedsartiklerne bliver forklaret i bund med ekstra baggrundsartikler og opfølgende links.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/seismo

Skrivopgave.dk er bibliotekernes hjælp til dig, der skal skrive opgave. Her er hjælp til alt fra emnevalg til litteraturlisten. Skrivopgave.dk er primært til ungdomsuddannelserne, videregående uddannelser og udskolingen. Litteraturlisteautomaten er desuden en underside til Skrivopgave.dk og her kan man automatisk få generet litteraturliste til ens opgave.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/skrivopgavedk

Uddannelsesguiden

UddannelsesGuiden er vejledningsportal for alle danske uddannelser for unge og voksne efter folkeskolen. Her kan du støtte sit uddannelsesvalg ved at finde faktuel information, såsom adgangskrav og uddannelsessteder. Dertil kan man blive inspireret af de mange oversigter og anderledes værktøjer.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/uddannelsesguiden