Nyttige netsteder

Liste over nyttige netsteder og databaser

5 korte om research

Københavns Erhvervsakademi præsenterer en række korte introduktionsfilm inden for følgende områder: Om research, systematik, søgeteknik, dataindsamling og ny viden.

Arkiv.dk

I Arkiv.dk søger du i materialer, der opbevares i mere end 500 danske arkiver. Meget er digitaliseret, men ikke alt. I nogle tilfælde skal du henvende dig til et arkiv for at se materialet. God til historieopgaven. 

Her finder du også et udvalg af materialer fra Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Søg specifikt i DCB's arkiv ved at gå til udvidet søgning og vælg "Arkivet ved Dabnsk Centralbibliotek for Sydslesvig".

bibliotek.dk   

Søg og bestil materialer i danske biblioteker - og afhent på dit lokale bibliotek. Hvis du opretter en profil på bibliotek.dk, kan du bl.a. få gratis adgang til Infomedia, som er danmarks største avisdatabase.

E-poke.dk

Danske romaner fra 1800-tallet. Analyse, perioder og portrætter. Epoke blev til i årene 1998-2008, og redaktionen er derfor i praksis afsluttet.

E-Ressourcer til sproglære og sproginteresserede

Liste med ordbøger til flere sprog, dansk retsskrivning og letlæste nyheder. 

eKurser.nu

Har du brug for hjælp til brug af pc, smartphone eller tablet? Vil du lære at bruge digital selvbetjening, arbejde med billeder, få tips til brug af nyttige hjemmesider, så finder du et kursus på eKurser.nu.

Europa World Plus

Landebeskrivelser samt større oversigtsartikler om blandt andet politik, økonomi, religion og miljø. Uddybende artikler om verdens ni regioner, med information om mere end 250 lande og landeområder. 

Faktalink 

Artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner som har bred interesse. Her finder du artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier og meget mere. Velegnet til opgaver på grundskole- og gymnasiniveau. Log på med dit lånerkortnummer og pinkode.

Forfatterweb 

Forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. I januar 2021 indeholder Forfatterweb ca. 1100 portrætter og temaer. Heraf en del børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer. Alle portrætter opdateres løbende. Log på med dit lånerkortnummer og pinkode.

​Infomedia 

Søg i Danmarks største mediearkiv. Se, hvad der er blevet skrevet om et emne eller en sag. Adgang fra biblioteket eller via din profil på bibliotek.dk.

Litteraturlisteautomaten

Med Litteraturlisteautomaten kan du fra din computer eller tablet nemt og enkelt lave en konsistent og korrekt formateret litteraturliste. Du behøver ikke vide noget om, hvordan de forskellige typer af kilder skal opstilles på forhånd. Du vælger blot en kildetype fra venstremenuen og udfylder de tilknyttede felter. Automaten klarer resten og sorterer litteraturlisten alfabetisk, når du kopierer den over i din opgave. Litteraturlisteautomaten sikrer, at dine kilder står korrekt, og at du får alle nødvendige oplysninger med.

Litteratursiden.dk

Bibliotekernes website om litteratur. Siden er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser og blande sig i den litterære debat. Der er portrætter af danske forfattere men anmeldelser af mange andre.

Netbiblioteket 

Danske bibliotekers fællesudvalg af nyttige databaser

Skrivopgave.dk

SkrivOpgave er en guide til informationssøgning, når du skal skrive opgave.

WolframAlpha

Digitalt "leksikon", hvor man kan afgive spørgsmål. Specielt velegnet indenfor statistiske data, geografi og matematik.
Compute expert-level answers using Wolfram’s breakthrough algorithms, knowledgebase and AI technology.

 

Spørgsmål & svar:

Biblioteksvagten.dk -  De danske bibliotekers landsdækkende chat- og spørgetjeneste. Få svar på faktuelle spørgsmål, hjælp til søgestrategi, henvisninger til bøger, artikler, webressourcer, m.m.

Skrivopgave.dk -  SkrivOpgave er en guide til informationssøgning, når du skal skrive opgave. Vejledning i litteratursøgning, litteraturlister, kildekritik og meget mere.

 

Kun via adgang fra biblioteket:

Masterfile Premier 

Engelskprogede artikler og anmeldelser fra tidsskrifter, aviser og bøger. Også billeder. Adgang fra biblioteket.