Foredrag & debat

Sejlskibenes guldalder

Maleri af skibet Hydra på Marstal Søfartsmuseum
Maleri af skibet Hydra på Marstal Søfartsmuseum
Den 24. september kan du få et unikt og spændende indblik i sejlskibenes guldalder, når forfatter og foredragsholder Ole Sietam fortæller om sine oldeforældre, langtidsskipperen “Hydra” Christensen og hans hustru Mikkeline.
Tid
15:00 - 16:30
Sted
Medborgerhuset i Egernførde
I samarbejde med
Marstal Søfartsmuseum
Adresse

Hans-Christian-Andersen-Weg 8
24340 Eckernförde
Tyskland

Tag med på en maritim rejse til Marstal og ud på de 7 verdenshave, når Ole Sietam fortæller om ægteskab på sejlskibskår.

Ole Sietam er forfatter og medredaktør af bogen Ægteskab på sejlskibskår, som er en fortælling om hans oldeforældre - "Hydra" og Mikkeline Christensen. "Hydra" Christensen var langtursskipper, mens hans hustru Mikkeline stod for økonomien, hjemmet og de fem børn i Marstal.

Foredraget bygger på mere end tusind breve og over hundrede fotografier

Foredraget bygger på et udsnit af de mere end tusind breve, skrevet i årene 1878 til 1903, af "Hydra" Christensen, Mikkeline, deres venner, Skibsrederfamilien Harboe i Skælskør og forretningsforbindelser. En brevskat Ole Sietam fandt i en kælder i Schweiz. Endvidere var der gemt over hundrede fotografier af familie, bekendte og sømænd fra hele verden.

Glæder blandet med bekymringer

Brevene giver et unikt og spændende indblik i en periode, der var sejlskibenes guldalder. De fortæller om livet om bord og ikke mindst, hvordan livet var for dem derhjemme.

Sømandslivet var i den tid forbundet med hyppige forlis, havarier og pirateri. I hjemmet var glæder blandet med bekymringer: Nåede skibet mon frem? Hvornår kom manden hjem? Kunne de få last i de fremmede lande?

Bogen er udgivet i samarbejde med Marstal Søfartsmuseum.

Fri entré.

Langtidsskipper "Hydra" Christensen med hustru Mikkeline
Langtidsskipper "Hydra" Christensen med hustru Mikkeline
Mandskabet på sejlskibet Hydra
Mandskabet på sejlskibet Hydra