Børn & unge

Ordblindecafé for børn og deres forældre

Børn læser med hund
Børn læser med hund. Foto: Colourbox.dk
Ordblindhed behøver ikke at være en hindring for de fleste af dine livsplaner. I dag findes der mange hjælpemidler, som du kan høre mere om på Flensborg Bibliotek den 2. oktober, hvor du kan få rådgivning og være med til forskellige foredrag omkring emnet, og hvor du endda kan møde en ægte læsehund!
Tid
10:00 - 18:00
I samarbejde med
Dansk Skoleforening for Sydslesvig
Adresse

Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Den 2. oktober glæder vi os til at slå dørene op for en spændende og hyggelig dag om ordblindhed/LRS og læsevanskeligheder. Arrangementet afholdes i uge 40, som er national ordblindeuge i Danmark.

Mød en læsehund og hør om tilbud til ordblinde

Dagen består af oplæg, hvor man kan høre om mulighederne for ordblinde. Der er forskellige stande, hvor man blandt andet kan møde en læsehund, snakke med elevagenter, som er ordblinde, afprøve IT-værktøjer og høre om ordblindevenlige tilbud fra biblioteket.

Ordblindhed behøver ikke at være en hindring

I dag findes der mange muligheder og hjælpemidler, hvis du er ordblind eller har læsevanskeligheder. Selvom du er udfordret i at læse, kan du stadig få gode læse- og lytteoplevelser. Og læsevanskeligheder behøver ikke stå i vejen for den uddannelse, du gerne vil have. Det kan du høre meget mere om til arrangementet.

Program for dagen

Kl. 10:00 - 16:00

Åben rådgivning med pædagogiske konsulenter fra PPR. Du kan komme og stille spørgsmål og få en snak om muligheder og værktøjer for børn og unge med stave- og læsevanskeligheder.

Kl. 14:00 - 16:00

Kom forbi børnebiblioteket mellem 14.00 og 16.00 og læs højt for en læsehund og få en god læseoplevelse. En læsehund er en venlig hund, der lytter tålmodigt når barnet læser. En læsehund har fuld fokus på barnet og er ligeglad hvis barnet læser forkert.

Kl. 16:00 - 16:45

Oplæg om Ordblindhed og læsevanskeligheder og de muligheder der er for hjælp - f.eks. IT-værktøjer og hvordan du som forælder støtter dit barn med læseudfordringer.

Ved pædagogiske konsulenter fra PPR og en børnebibliotekar.

Kl. 16.45-18.00

Ordblinde-cafe med forskellige stande, hvor du blandt andet kan:

  • afprøve forskellige IT-værktøjer som Nota og app-writer. Medbring gerne din telefon, tablet eller computer.
  • læse højt for en læsehund
  • møde elevagenter, der selv er ordblinde
  • få inspiration til ordblindevenlige læse- og lytte-oplevelser

Pizzahygge og foredrag med Jesper Sehested (med tilmelding!)

Når arrangementet slutter klokken 18.00 serverer vi pizza og hygger, indtil foredraget Fra 71 fejl i diktat til uddannelse og nu forfatter. Foredrag om livet som ordblind med Jesper Sehested starter klokken 19.00.

Foredraget kræver tilmelding. Du kan læse mere om foredraget her og tilmelde dig her!

Ingen tilmelding til selve temadagen

Kom og vær med! Fri entré - ingen tilmelding til tilbuddene før kl. 18:00!

Arrangeret af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig og Dansk Skoleforening for Sydslesvig

En del af uge 40

Arrangementet er del af uge 40, som er national ordblindeuge i Danmark. Den 2. oktober har Flensborg Bibliotek aktiviteter om ordblindhed hele dagen.