Foredrag & debat

Højredrejningen i Tyskland

Journalist og forfatter Jasper Fabian Wenzel
Journalist og forfatter Jasper Fabian Wenzel
Hvilken rolle spiller de højreradikale i Tyskland? Er vi allerede ved at se en omvæltning i partilandskabet? Den 7. oktober kan du høre forfatter og journalist Jasper Fabian Wenzel analysere valgåret 2024 og få et indblik i hans seneste års research som politisk korrespondent i Tyskland.
Tid
19:00 - 20:30
Pris
Entré: 38 kr.
I samarbejde med
SSW
Adresse

Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Alternative für Deutschland (AfD) buldrer frem i Tyskland. Det radikale højre giver næring til antidemokratisk og racistisk vrede, fordrejer og ignorerer fakta og spreder konspirationsmyter. På den måde instrumentaliseres krisesituationer som coronaviruspandemien, krigen i Ukraine eller de udfordringer, der opstår i kampen mod klimakrisen.

Kan man allerede tale om en omvæltning i partilandskabet?

Hvordan har længslen efter ekstremer afspejlet sig i resultaterne ved delstatsvalgene i Østtyskland? Er vi blevet vidner til en omvæltning af partilandskabet? Og hvilken rolle kommer AfD og Bündnis Sahra Wagenknecht til at spille for flertalsdannelse og parlamenternes handlekraft?

Journalist og forfatter Jasper Fabian Wenzel analyserer og diskuterer udfaldet af valgåret 2024 og tager dig med på sin seneste års research som politisk korrespondent i Tyskland.

Om foredragsholderen

Jasper Fabian Wenzel er født og opvokset i Flensborg og har gået på blandt andet Duborg-Skolen. Han er uddannet journalist fra Axel-Springer-Akademie i Berlin. Efter en periode som politisk rådgiver for Sahra Wagenknecht og Tysklands Udenrigsministerium arbejder han igen for medier på begge sider af grænsen. Hans bog “Deutschland draußen” – en reportage fra Brandenburg under flygtningekrisen i 2015 – er blevet lavet til tv-serien “Doktor Ballouz” (ZDF).

Billetter

Entré: 5 Euro.

Arrangeret af Dansk Centralbibliotek og SSW.