Foredrag & debat

Hitlers mænd: En farlig mand – rigsbefuldmægtiget Werner Best

Rigsbefuldmægtiget Werner Best
Rigsbefuldmægtiget Werner Best
Den tyske besættelsespolitik blev præget af få, højtstående enkeltpersoner. En af dem var rigsbefuldmægtiget Werner Best, som var med til at skabe et mere og mere brutalt klima under besættelsen. Den 19. november fortæller historiker Mogens Rostgaard Nissen hele historien på Flensborg Bibliotek.

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Pr. person: 38 kr.
I samarbejde med
Sydslesvigs Folkeuniversitet
Adresse

Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Werner Best er blevet symbolet på den tyske besættelse af Danmark. I de 2 ½ år han var rigsbefuldmægtiget i Danmark, blev den tyske besættelse stadig mere brutal, og han var involveret i det meste.

“Blodhunden fra Paris”

Best var en ung karrierejurist i Gestapo, og inden han kom til København, havde han været leder af den indre forvaltning i Frankrig. Det gav ham øgenavnet "Blodhunden fra Paris".

Billetter

Foredrag ved Mogens Rostgaard Nissen, leder af Forskningsafdelingen ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Entré: 5 Euro

Om foredragsrækken “Hitlers Mænd”

I juni i år udkom “På førerens ordre. Hitlers mænd i Danmark 1933-1945” på Aarhus Universitetsforlag.

Danmarks militærstrategiske betydning og den særlige fredsbesættelsesordning, som var et særtilfælde i krigens Europa, var grundpiller i de tyske udsendinges fremfærd i Danmark. I foredragsrækken er der fokus på et udvalg af de embedsmænd, værnemagtsofficerer, politi- og SS-folk, der spillede en rolle i udfoldelsen af naziregimets besættelsespolitik – hvem var de, hvilken forskelligartet social, politisk og karrieremæssig baggrund bragte de med sig, og hvordan håndterede de det danske ”Sonderfall”? Samtidig kaster foredragene lys over de magtstrukturer og rammer, Hitlers mænd i Danmark var underlagt, og den politiske linje, de fulgte og førte.

Arrangeret af Dansk Centralbibliotek og Sydslesvigs Folkeuniversitet