Foredrag & debat

Mød forfatterne Eva Tind, Trude Teige og Kim Fupz Aakeson

Trude Teige, Eva Tind & Kim Fupz Aakeson
Trude Teige, Eva Tind & Kim Fupz Aakeson
Den 20. september kan du glæde dig til en spændende forfatteraften på Flensborg Bibliotek, hvor du kan møde forfatterne Trude Teige, Eva Tind og Kim Fupz Aakeson, som bliver interviewet af journalist og forfatter Birgitte Bartholdy.
Tid
17:00 - 19:00
Pris
Pr. person: 112 kr.
Adresse

Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Litteraturfesten OrdFraNord byder på en hel række af forskellige arrangementer, hvor I igen kan møde forfattere af vidt forskellig kulør.

Den 20. september har I mulighed for at møde Eva Tind, Trude Teige og Kim Fupz Aakeson på Flensborg Bibliotek.

Trude Teige

Trude Teige arbejdede i mange år som journalist, herunder 22 år for det norske TV2. I 2002 debuterede hun med den historiske roman Havet syng og to år senere kom fortsættelsen Lene seg mot vinden. De to romaner udkom samlet i Danmark i 2023 med titlen Kristiane

I 2009 kom Trudes første kriminalroman med den magtkritiske tv-journalist Kajsa Coren - en af Norges mest populære krimiserier. Men det var først med romanen Mormor dansede i regnen, at forfatteren blev oversat til dansk i 2021 – og i et hastigt tempo er alle romaner og krimier blevet oversat til dansk. 

Hendes seneste krimi Løgnere udkom på dansk i januar i år.

Eva Tind

Mange forfattere fortæller, at de altid har haft et ønske om at skrive, men sådan var det ikke for Eva Tind. Hun gik ned med stress og kunne ikke andet end at skrive, og sådan skrev hun sin første bog. Hun ville lige skrive én mere, inden hun returnerede til sit ph.d.-stipendiat på Arkitektskolen, men den ene bog tog den anden - og Eva Tind synes om livet som forfatter:  
 

»Der er ikke nogen, der bestemmer. Man må alt. Det er en enorm frihed, at man kan undersøge noget og eksperimentere, fortælle på forskellige måder. Det elsker jeg. Man kan få lov til at forbinde ting, der ellers ikke er forbundne, f.eks. placere to mennesker, som aldrig har mødt hinanden, i et rum og så se, hvad der sker. Som barn i Låsby stod jeg en hel vinter op hver morgen klokken fem for at dele Jyllands-Posten ud. Forfatterjobbet er bedre, for man behøver ikke at stå tidligt op, man kan mange morgener sove, til man vågner, fremfor når vækkeuret ringer. Og når jeg skriver, har jeg ingen rute. Jeg aner ikke, hvor jeg skal hen. For mig er det at skrive også et eventyr. Det er derfor, jeg gør det, ellers kunne jeg bare have et almindeligt arbejde,« fortalte hun til Søren Boy Skjold, da hun blev nomineret til Jyllands-Postens skønlitterære pris i 2023 for Citronbjerget. (Jyllandsposten 23. september 2023)

Kim Fupz Aakeson

Kim Fupz Aakeson er en af Danmarks mest produktive og samtidig en meget alsidig forfatter, der skriver både sjove, alvorlige og barske bøger. Han har skrevet over 100 bøger til børn og unge og dertil kommer filmmanuskripter.  

Mange har ikke opdaget, at han også skriver gode romaner for voksne, blandt andet “X”, “Jonna er 54 år”, “Au pair”, “Bådens navn” og “Fangeleg”, som blev til tv-serien “Huset”. 

Billetter

Entré: 15 Euro - inkl. let traktement.

En del af litteraturfestivalen OrdFraNord

Læs mere i det trykte program eller på