Børn & unge

Næseaber, Nutella og Kongekobraer

Mikkel Sortemos med fugleedderkop
Mikkel Sortemos med fugleedderkop
Har du nogensinde været helt tæt på en slange eller en fugleedderkop? Den 18. oktober har du mulighed før at møde dyrepasser Mikkel Sortemos og nogle af hans dyr, når han besøger Flensborg Bibliotek og fortæller om sine mange oplevelser med alle de vilde dyr han har mødt på sine rejser.
Tid
15:00 - 16:30
Adresse

Norderstraße 59
24939 Flensburg
Tyskland

Mikkel Sortemos har været på en seks dages ekspedition på verdens tredjestørste ø, Borneo.

“En rejse som kostede både blod, sved og tårer! At blive ét med Borneos vilde natur er ubetinget noget af det VILDESTE, jeg har oplevet i mit liv. At leve side om side med orangutanger, næseaber, slanger og dværgelefanter var kun noget, jeg troede var muligt i ens fantasi… Men jeg tog i den grad fejl og fik mærket adrenalinen, da jeg stod med en af Borneos VILDE slanger i hænderne.”, fortæller Mikkel.

Den 18. oktober kan du komme og høre, hvorfor lige præcis Nutella kan være årsag til at Borneos unikke dyre- og planteliv forsvinder.

At kæmpe for drømmen

Allerede som 16-årig blev Mikkel optaget på dyrepasseruddannelsen, og i dag lever han for at videreformidle sin viden om dyr, kryb og slanger. Mikkel har fotograferet vilde elefanter i både Afrika og Asien, undersøgt verdens største koralrev, været i nærkontakt med nogle af verdens farligste slanger og har mødt dyrearter som koalaen i Australien.

Drømmen om at blive dyrepasser

Mikkel har rejst i store dele af verden, men den mest læringsrige rejse har været rejsen mod drømmen og målet: at blive uddannet dyrepasser. På den rejse har kun fantasien sat grænser for oplevelserne. Her har han fået en uvurderlig støtte fra sin familie, for det skulle vise sig, at vejen ikke var lige, men med mange sidesving og glatbaner. Flere gange overvejede han, om det var kampen værd. Skulle man opgive nogle ting, for at lykkes med nogle andre?

Men med familiens stemmer i baghovedet var svaret altid: JA! Så måtte han bide tænderne sammen i de svære tider og se fremad mod det mål, han havde sat sig fra barnsben.

I november 2018 blev Mikkel efter 6½ år færdiguddannet dyrepasser “med tonsvis af livsbekræftende oplevelser rigere i bagagen!”, som han siger.

Mikkel med kænguru
Mikkel med kænguru
Mikkel viser en slange til interesserede
Mikkel viser en slange til interesserede

Arternes Verden

Hjemmesiden “Arternes Verden” har til formål at videregive viden om verdens fantastiske arter – ikke mindst de arter, som man frygter eller ser skævt til, som edderkopper, slanger og øgler. Idéen er udsprunget af Mikkels fortid, hvor han har haft både “Forunderlige Skabninger” i samarbejde med Tim Hansen og “Slangernes Verden”.

Udover at stå for “Arternes Verden” arbejder Mikkel som informationsmedarbejder og guide i Aalborg Zoo, hvor han hver dag får ny viden om naturen og dyrene. Derudover holder han foredrag, er ude til undervisning og er med i forskellige udsendelser på TV og i radio.

Mikkel har været indstillet til prisen “Danmarks Bedste Naturformidler”.

Tilmelding

Tilmeld jer allerede nu til arrangementet den 18. oktober på Flensborg Bibliotek, og mød Mikkel og nogle af hans dyr - blandt andet en slange og en fugleedderkop.

Foredraget er afvekslende og både børn og voksne kan deltage.

Fri entré.