• Film (net)

Gem pas, dåbsattester mv. i din digitale postkasse

(2015)
Hvis du mister personlige dokumenter som fx pas, dåbsattest, vielsesattest og kørekort kan det være rart at have adgang til en kopi. Den kopi kan du gemme i din digitale postkasse.

Detaljer om materialet

Type
Film (net)
Sprog
Dansk
Forlag
eKurser.nu

Materialets indhold

Hvis du er uheldig og mister personlige dokumenter som fx pas, dåbsattest, vielsesattest og kørekort, kan det være rart at have adgang til en kopi. Den kopi kan du gemme i din digitale postkasse. Lær her hvordan du får dine personlige dokumenter lagt over i din digitale postkasse.

Personlige dokumenter


* Youtube lagrer en cookie på din PC når du afspiller videoen.

Vi har allesammen en række personlige dokumenter, som det ikke er rart at miste. Det er fx. pas, dåbsattest, navneattest, vielsesattest mm. Tænk fx en situation, hvor du er ude at rejse i udlandet og bliver bestjålet. Det er ikke rart at stå helt uden pas, og her kan det være rart i det mindste at have adgang til en kopi, selv om det ikke er juridiske gældende som et gyldigt pas.

Hvis du lægger en kopi/foto af disse dokumenter i din digitale postkasse, har du altid adgang til dem, hvis du altså har netadgang og kan logge på med din Nemid.

Ud over personlige dokumenter kan du fx. også lægge kopier af kvitteringer i din digitale postkasse, så du altid kan finde dem, når du har brug for det.

I denne video kan du se, hvordan du bærer dig ad med at bruge din digitale postkasse til dette formål. I videoen vises hvordan du kan gøre det fra en iPad, tablet eller smartphone, hvor du benytter kameraet til at tage billeder af dine dokumenter. Men du kan også gøre det fra en pc. Her skal du blot indscanne dine dokumenter og gemme filen på din pc, inden du oploader dem til din digitale postkasse.

I videoen forudsættes det at du har lært at oprette mapper i din digitale postkasse. Det kan du lære i dette kursus.

Bruger du e-Boks i stedet for digital postkasse, kan du kigge på dette kursus: Gem vigtige dokumenter på e-Boks

Der er en begrænsning på hvor meget du kan fylde op med af personlige dokumenter i din digitale postkasse. Loftet er på 50 MB, og det er pænt meget plads. Men brug den fx ikke til fotos af familie, rejseminder og lignende.

Mere på ekurser.nu