• Film (net)

Introduktion til web-tv

(2016)
Vi introducerer dig til web-tv.

Detaljer om materialet

Type
Film (net)
Sprog
Dansk
Emneord
Forlag
eKurser.nu

Materialets indhold

Nu er det slut med at skændes om fjernbetjeningen. Se tv på din smartphone, pc eller tablet.

Introduktion til web-tv

Fænomenet "second-screen" er blevet populært, og det dækker over, at det er blevet meget normalt, at dit tv er tændt og viser ét program, mens du ser et andet program på din smartphone eller tablet. Webtv giver nemlig mulighed for at streame live-tv over nettet, eller se tidligere udsendelser on-demand, altså når du har tid.

Det skal være slut med at kæmpe om fjernbetjeningen, hvis I kun har ét tv i husstanden. Mens konen ser svensk krimi på DR1, kan du se spansk fodbold på din iPad.

Sådan kommer du i gang

Her får du en række gode råd om web-tv:

Det kræver ganske lidt at komme i gang med at streame live-tv.

Download den app, som kommer fra din tv-udbyder. Login med dine oplysninger, som du får fra din tv-udbyder.

Der er forskel på funktionerne i de forskellige tjenester. Viaplay giver eksempelvis mulighed for offline-brug, så du kan se visse film og serier, når du ikke har adgang til nettet.

Yousee giver eksempelvis mulighed for at starte et live-program forfra, hvis du ikke har set programmet fra starten af.

Det varierer fra udbyder til udbyder, hvor mange enheder der kan være koblet op på en konto. Typisk 2-4 enheder på samme tid. Undersøg dette hos din udbyder.

Der kan opleves nogle rettighedsmæssige benspænd i funktionaliteten, da der er variation i, hvilke kanaler der har indgået aftaler om at kunne anvendes via web-tv. Prøv dig frem. Eksempelvis kræves det, at du er koblet til dit Yousee-bredbånd, hvis du skal se Tv2 på en mobil enhed.

Priserne varierer meget og bør undersøges ved de enkelte udbydere. Som udgangspunkt har du fri adgang til webtv, når du samtidig er kunde og har et normalt tv-abonnement hos din udbyder. Eksempelvis Stofa eller Yousee-kabeltv gennem en antenneforening.

Husk, at web-tv bruger relativt meget data, hvis du eksempelvis ser tv på din mobiltelefon, udenfor et wifi-netværk, og i øvrigt har en begrænset datamængde til rådighed i dit mobilabonnement.

Som tommenfinger-regel virker web-tv ikke i udlandet.

Mere på ekurser.nu