: Læsning og digitale medier. En guide til forældre
  • Film (net)

Læsning og digitale medier. En guide til forældre

(2020)
Få tips og tricks til hvordan du styrker dit barns læselyst, læsefærdigheder og giver gode skærmvaner.

Detaljer om materialet

Type
Film (net)
Sprog
Dansk
Forlag
eKurser.nu

Materialets indhold

Medierne påstår at skærme gør skolebørn til dårligere læsere. Vi giver gode råd til, hvordan forældre kan forholde sig til børns skærmvaner og læsefærdigheder. Den analoge bog er udfordret af de digitale medier, men her får du gode råd til, hvordan digitale medier kan bruges som afsæt til gode læsevaner.

Læsning og digitale medier. En guide til forældre

I gamle dage blev man god til at læse, hvis man læste bøger. Tiderne er skiftet og i dag er børn tiltrukket af digitale medier. Selv små børn har smartphones og iPads, og den analoge bog er ikke længere et omdrejningspunkt i børns hverdag. Mange bliver dog bekymret over denne udvikling i forhold til, om børn bliver dygtige læsere.

Gode læsefærdigheder er stadig en helt central kompetence i forhold til at klare sig godt i skolesystemet og i livet i almindelighed. Derfor bør der være fokus på børns læsefærdigheder og læselyst.

I stedet for at udråbe skærmen, elektronikken og de digitale medier som en skurk, der truer børns læsefærdigheder, bør vi se på børns skærmvaner og potentialet i de digitale medier.

Derfor giver vi i denne lille film en peptalk til, hvordan forældre håndterer denne udfordring og skaber øget læseglæde og læsetræning.

Mere på ekurser.nu