Oplev Sydslesvig

Oplev Sydslesvig

Oplev Sydslesvig er det danske mindretals kultur- og turismeportal. Her findes kulturelle og turistiske tilbud som f.eks. overnatningssteder, seværdigheder, aktiviteter og meget andet inspiration til din næste tur til Sydslesvig.

Adgang
Fri adgang

Platform
Hjemmeside

Oplev Sydslesvig logo

Oplev Sydslesvig er et fælles projekt af alle mindretalsorganisationer. Formålet er at udbrede kendskabet om grænselandet og det danske mindretal i den danske befolkning. Men hvordan udbreder man kendskabet til noget, som i bund og grund handler om en helt særlig kultur og historie. Når man f.eks. kører igennem Flensborg, vil man ikke umiddelbart opdage, at en femtedel af befolkningen bekender sig til det danske mindretal. Måske vil man se nogle vejskilte, hvor bynavnene står på dansk og på tysk. Man vil måske se en plakat, der hentyder til, at der findes et dansk bibliotek i byen eller komme igennem en af byens smukke historiske købmandsgårde med betegnelsen Borgerforeningen, som mange tyskere sikkert har undret sig over i tidernes løb.

Grænselandet er svært at forklare - men spændende at opleve!

Først når man begynder at lytte til samtalerne i gaderne eller på caféer, vil man her og der lægge mærke til, at der foregår en del på dansk i Sydslesvig. Og som dansker vil du måske også lægge mærke til, at det danske sprog, der tales hernede, på en underlig måde er en smule andereledes end i Danmark samtidig med, at der blander sig en del tyske ord i sprogbruget. Pointen er, at Sydslesvig ikke bare er noget man kan læse op på, men at landsdelen og dens kultur skal opleves.