Påskeharen kommer til Flensborg Bibliotek. Foto: Colourbox.dk
Påskeharen kommer til Flensborg Bibliotek. Foto: Colourbox.dk

Om dette arrangement

Tid
11:00
Pris
Gratis
Target
For børn
Børn

VENTELISTE! Børnefest: Pip Gok Påskeplim

16.03.24
+++ Tilmeldingslisten til Pip Gok Påskeplim på Flensborg Bibliotek den 16. marts er desværre fyldt op. Men der er mulighed for at komme på venteliste ved at kontakte biblioteket. HUSK at melde afbud, hvis I skulle være forhindret, således at andre kan overtage jeres pladser! +++

Kom og vær med til en hyggelig fest på børnebiblioteket i Flensborg, når vi byder velkommen til vores årlige påskesjov. Vivian Johansen og børnebibliotekar Inge Marie sørger for masser af påskehygge og påskeklip.

Glæd jer til en dejlig formiddag på biblioteket med påskekreativitet og lidt lækkerier.

Fri entré. Tilmelding til børnebibliotekar Inge Marie B. Elechukwu via imbe@dcbib.dk.

Begrænset antal pladser!

Kort om påsken

Påsken var oprindeligt en gammel isrealitisk fest for foråret og kvægets frugtbarhed. Senere blev den til en pesach-festen, som markerede jødernes udfrielse fra Ægypten, der er en fortælling fra 2. Mosebog. Her slagtede hver familie et lam, hvis blod blev smurt på dørstolperne for at holde døden væk. I dag er påsken den vigtigste højtid for kristne og den fest, hvor de mindes Jesu død og fejrer hans opstandelse. 

Påskeæg og påskeharen

Påsken ligger på forskellige datoer fra år til år og er fyldt med folkelige skikke. Mange af dem har noget med æg at gøre, fordi ægget allerede siden 1600-tallet har været et symbol på frugtbarhed, sundhed og nyt liv. Engang fik børn derfor et bestemt antal kogte æg, som de kunne lege med om foråret. Senere begyndte man at gemme æg fra påskeharen i haven eller i påskereder, og fra 1900-tallet blev der produceret sukker- og chokoladeæg. 

Produktionen af chokoladeæg gjorde, at traditionen omkring påskeharen blev mere udbredt. Haren var oprindeligt en tysk tradition, der også gik helt tilbage til slutningen af 1600-tallet. I løbet af 1900-tallet spredte traditionen sig også til Danmark. 

Tags

Materialer