Krimiforfatteren Jógvan Isaksen
Krimiforfatteren Jógvan Isaksen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
5 Euro
Target
For voksne
Organizer
Foredrag & debat

AFLYST!! Mød forfatteren Jógvan Isaksen

22.03.23
Arrangementerne er desværre aflyst, fordi forfatteren Jógvan Isaksen er blevet syg og har måttet melde afbud.

Færøerne er et af verdens fredeligste samfund. Anderledes forholder det sig i Jógvan Isaksens sytten krimier, der udfolder alt fra bestialske mordsager til politiske intriger. Aktuelle temaer som grindedrab, internationale miljøorganisationer og kontrollen med den Nordøstpassage indgår i krimierne ligesom begivenheder fra fortiden. 

Blid er den færøske sommernat

Jógvan Isaksen romandebuterede med Blid er den færøske sommernat på Færøerne i 1990. For første gang udkom en krimi, som foregår på Færøerne, og den var noget helt nyt og anderledes i færøsk litteratur og blev da også en bestseller. Krimien foregår på Færøerne sidst i 1980'erne, hvor freelancejournalisten Hannis Martinsson undersøger omstændighederne i forbindelse med to venners mystiske død. Det viser sig hurtigt, at trådene leder tilbage til 2. verdenskrig. Nu er gamle nazister fra Paraguay på Færøerne for at få fat i gemte tyvekoster. Syvende del af serien Dødninge danser på sandet udkom i 2020.

Fra bog til film

Manuskriptforfatteren Torfinnur Jákupssons har bearbejdet de fire krimier Blid er den færøske sommernat, Grå oktober, Korsmesse og Nordlys, som efterfølgende blev til tv-serien Trom, som har haft tv-premiere i både Danmark og Tyskland. Bo Tao Michaëlis anmeldte tv-serien i Filmagasinet Ekko: "Trom er på sin vis en indbydende færøsk turistkrimi med flotte fotos af øernes herligheder. Men serien glemmer heldigvis ikke sin krimigenre med stringent sammenhæng, tid til tankespil og tilrettelagte overraskelser."

Den hårdtslående Hammer 

William Hammer er stærk og handlekraftig og mere hårdkogt end Hannis Martinsson. Han er havnet på Færøerne, fordi han gennembankede tre mænd, der provokerede ham i Nyhavn. Det færøske politi er ikke videre interesseret i at have ham som en del af korpset.

Serien består aktuelt af fem dele: Den femte mand, Prædikeren, Den blinde skare, Anathema og Arktis

Jógvan Isaksen har skrevet bøger om litteratur og billedkunst, senest Færøsk litteraturs historie. 

Entré: € 5,-. Forsalg på biblioteket

Arrangeret af OrdFraNord

Materialer