Bogbiler i Sydslesvig
Bogbiler i Sydslesvig

Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag: Bogbilen kommer & Nyt i Den Slesvigske Samling

05.09.22
I næsten 100 år køres der nu allerede bøger ud til dansksindede i Sydslesvig. Den 1. september har I mulighed for at høre mere om bogbilernes historie, når historiker Mogens Rostgaard Nissen i sit foredrag fører igennem de forgangne årtier. Derudover præsenteres der udvalgte interessante og aktuelle bøger fra Den Slesvigske Samling.

Det er næsten 100 år siden, at de første bogbiler kørte ud til dansksindede i Sydslesvig. Bilerne var særligt vigtige i mellemkrigstiden for at udbrede dansk sprog, kultur og historie til mindretalsdanskerne uden for Flensborg. Derfor var de tyske myndigheder meget skeptiske og så bogbilerne som en dansk kulturekspansion i Sydslesvig. 

I sit foredrag fortæller historiker og leder af Forskningsafdelingen, Mogens Rostgaard Nissen, om bogbilerne.

Nyt i Den Slesvigske Samling

Historiker Marco L. Petersen præsenterer et udvalg af interessante og aktuelle bøger om Slesvig/Sønderjylland. Bøgerne findes i Den Slesvigske Samling, som rummer den største samling af litteratur fra området mellem Kongeåen og Ejderen. Der er både faglitteratur og skønlitteratur – på dansk, frisisk, tysk sønderjysk og plattysk.

Fri entré. Tilmelding slesvig@dcbib.dk senest dagen før.

Materialer