Piloten Christian L. Johannsen, Sønderjyllands Charles Lindbergh
Piloten Christian L. Johannsen, Sønderjyllands Charles Lindbergh

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
5 Euro
Target
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag: Den vilde pilot fra Sydslesvig

07.09.22
Museumsinspektør René Rasmussen fra Sønderborg Slot fortæller om Christian L. Johannsens begivenhedsrige liv. På grund af hans næsten utrolige oplevelser kan man også kalde ham for Sønderjyllands Charles Lindbergh. Glæd jer til en spændende foredragsaften på Flensborg Bibliotek.

Ved den store genforeningsfest på Dybbøl i 1920 fløj en flyvemaskine ind over Kongeskansen og nedkastede et Dannebrogsflag. 

Det blev allerede i samtiden spekuleret over, hvem piloten var og om det mon var for at genere H.P. Hanssen, der netop holdt sin tale i samme øjeblik?

Fra grænselandet

Piloten var sønderjyden Christian L. Johannsen. Han var født i Bylderup sogn, men opvokset i Aabenraa, Flensborg og Hanved, hvor han fløj første gang allerede i 1911 i en hjemmebygget flyvemaskine. 

Under Første Verdenskrig var han tysk krigsflyver på Vestfronten, og efter verdenskrigen var han pilot i Danmark, hvor han under navnet ”Sønderjyden” fløj opvisninger, taxiflyvning, faldskærmsudspring og almindelig ruteflyvning. 

Første sønderjyde over Atlanten

Efter et uheld med en trafikflyver flyttede han i 1928 til Tyskland. Her var han flyvende avisbud og sprøjteflyver – afbrudt af to spektakulære langdistanceflyvninger: I 1929 fra London til Kina og i 1931 over Atlanten – som den første sønderjyde og som den anden dansker. 

I 1930’erne blev han en del af den tyske genoprustning, og under 2. verdenskrig uddannede han piloter til Luftwaffe. 

Efter krigen vendte han hjem til Danmark igen, hvor han førte et stille liv som lappeskrædder indtil sin død i 1972.

Foredrag ved Museumsinspektør René Rasmussen

Museumsinspektør René Rasmussen fra Sønderborg Slot fortæller om Christian Johannsens - som man kan kalde Sønderjyllands Charles Lindbergh - begivenhedsrige liv og næsten utrolige oplevelser.

Entré: € 5,-

Forsalg på biblioteket.

Materialer