Karsten Skov
Karsten Skov

Om dette arrangement

Tid
16:30
Pris
7 €
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Forfatteraften: Mød Karsten Skov

04.11.21
Om den dansk/tyske flygtningeromanen "Under samme måne".

I 1945 flygter Erika og Carl fra det krigshærgede Tyskland til Sønderborg. 70 år senere fortæller forfatteren Karsten Skov deres historie i sin roman "Under samme måne". Den 11. oktober har i mulighed for at møde Karsten på Flensborg Bibliotek og få indblik i tilblivelsen af forfatterens historiske romaner.

Den 26. januar 1945 flygter Erika og hendes familie i al hast fra hjemmet nær Königsberg. De kæmper sig mod vest, væk fra de sovjetrussiske tropper. En måned senere er familien splittet op og Erika og hendes mor ankommer beskidte, sultne og trætte til Danmark.

Flygter fra Königsberg til Sønderborg

De bliver indkvarteret hos medlemmer af det tyske mindretal i Sønderborg. Her møder Erika den unge dansker Carl. Han er medlem af det tyske mindretal, hvor man har en forventning om, at mindretallets unge melder sig som frivillige til Waffen-SS og kampene på østfronten. Men Carl har ikke lyst til at melde sig. 

Mere end 70 år efter krigen møder Karsten Skov Carl og Erika. De fortæller deres historie, som Karsten Skov bruger som grundlag til sin nye roman "Under samme måne".

Karsten Skovs romaner tager udgangspunkt i den dansk/tyske fortælling

Forfatteren Karsten Skov fortæller om sit forfatterskab, der oftest tager udgangspunkt i den dansk/tyske fortælling. Han vil kort komme ind på sine romaner "Knacker" og "Enkeland", der begge foregår under 1. verdenskrig, for derefter at fortælle om baggrunden for og tilblivelsen af flygtningeromanen "Under samme måne".

Entré: 7 Euro. Køb billet på biblioteket på forhånd.

Materialer