Michael Ejstrup
Michael Ejstrup

Om dette arrangement

Tid
15:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Som man siger - Et oneman-sprogshow

26.10.21
Vi taler det samme sprog, men med en dejlig forskellighed. Bliv guidet rundt i talesprogets kringelkroge, når sprogforsker Michael Ejstrup i sit oneman-sprogshow får testet dine fordomme og forhåbentlig efterlader dig med veldefinerede smilerynker.

Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettosprog og gadeslang.

I Danmark har vi på én gang et fælles sprog og taler dog dejligt mangfoldigt. Michael Ejstrup er sprogforskeren bag projektet SOM MAN SIGER, der med lyd, billeder, sprogtoner og stemmer fra Danmarkskortet vil guide dig rundt i talesprogets kringelkroge. 

Få en massage til dine hjerneceller og få dine fordomme testet

Foredraget holdes af sprogforsker Michael Ejstrup, som vil sørge for at massere dine hjerneceller, teste dine sproglige fordomme og gøre dine smilerynker dybe. Tag plads og medbring din sproglige ja-hat. 

At sprede glæde over den sproglige forskellighed

"Jeg tager derud, hvor det danske talesprog ånder i al sin mangfoldighed. Jeg vil opfordre folk til at tale, som netop de taler, og give sig tid til at lytte til deres medstemmer i stedet for at pege fingre. Håbet er, at vi gennem mine shows og det samlede projekt vil sprede glæde over forskelligheden og tegne et portræt af det danske talesprog,« forklarer sprogforsker Michael Ejstrup.

Det er muligt at dele sit eget talesprog på www.sommansiger.nu. Projektet er skabt af MegaNørd og støttet af Nordea-fonden.

Fri entré. Tilmelding til biblioteket per mail til dcb@dcbib.dk. Begrænset antal deltagere.

Arrangeret i samarbejde med Sprogforeningen i Sydslesvig.