Bogforside Charles Dickens: Store forventninger
Bogforside Charles Dickens: Store forventninger

Om dette arrangement

Tid
15:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

Læs bogen – se filmen

27.10.22
I serien ”Læs bogen – se filmen” fokuseres på romaner og film omkring et enkelt forfatterskab eller et tema. I denne sæson er temaet: store victorianske romaner Alle arrangementer indledes med en litteratur-/filmhistorisk gennemgang ved Viggo Böhrnsen-Jensen.  

Torsdag d. 27. oktober:
Charles Dickens: Store forventninger (1860-1861)
Romanen handler om drengen Pip, der vokser op i små kår, men som modtager støtte fra en hemmelig velgører og har »store forventninger« om en dag at komme i besiddelse af en formue. I sin satire over succesdyrkelse forener Dickens samfundskritik og humor. Pip lærer, at »hovmod står for fald«.
David Leans filmatisering fra 1946 rammer præcist romanens grundstemning. -  En sand filmhistorisk klassiker! 

Torsdag d. 1. december:
E.M. Forster: Howards End  (1910)
E.M. Forsters romaner lægger sig i forlængelse af den klassiske engelske roman fra 1800-tallet. Tilfælles med Charles Dickens har Forster interessen for det kritiske samfundssignalement, der afspejler det tidlige 1900-tals normer i det victorianske tidsalders dobbeltmoral. Det handler fortsat om forskelle mellem klasser, nationaliteter, dannelse m.m. – meget har åbenbart ikke forandret sig siden Jane Austens romaner fra det tidlige 1800-tal.  Stolthed og fordom gælder fortsat.
I romanens centrum står søstrene Schlegel, der repræsenterer et nyt liberalt verdenssyn, og forretningsfamilien Wilcox som talerør for den gamle verdens tro på konservative værdier.
Emma Thompson, Anthony Hopkins, Helena Bonham-Carter og Vanessa Redgrave har hovedrollerne i James Ivorys filmatisering 1992. 

Bøgerne kan lånes på biblioteket.

Fri entré
Tilmelding til dcb@dcbib.dk eller 0461 96970.