Det norske band Østerlide
Det norske band Østerlide

Om dette arrangement

Tid
18:00
Pris
10 Euro
Køb billet(ter)
Musik

Havekoncert med Østerlide

03.08.23
"Det bliver ikke meget smukkere". Sådan omtalte "Ballade" titelsangen "Kilden", som udkom som single i 2022. Den 3. august kan du opleve det norske band i haven på Flensborg Bibliotek til en forhåbentlig uforglemmelig koncertaften.

Det norske band Østerlide udgav den nye plade Kilden tidligere i år og fejrer det med en turné fra nord til syd - også med et besøg Sydslesvig! 

Overstrømmende kritik af anmelderne

Østerlide stormede ind på den norske folkemusikscene i 2020 med deres debutalbum Østerlide. Gruppen, der har sin helt egen lyd og stil, fik en overstrømmende kritik af anmelderne og det forsatte ved udgivelsen af den næste:

"Det bliver ikke meget smukkere"

"Det bliver ikke meget smukkere", skrev Ballade om titelsangen Kilden, der udkom som single i november. Der er både lys og mørke på folkemusiktrioen Østerlides andet studiealbum Kilden. Glimrende som sol på vand, vokaler og klokkespil snor sig omkring dryppende guitarperler. Lyse og æteriske lydbilleder erstattes af drivende guitarriffs og fuldblæst percussion. Vi får serveret bloddryppende historier fra den mørkeste middelalder, mirakler og stamgæster, kærlighed og inderlig himlens længsel. I centrum står som før de utrættelige og tidløse folkemelodier, der er formet og finpudset gennem århundreder. Når melodierne og historierne omformes i Østerlides lydverden, får de nye nuancer af farve, lys og skygge, men stadig det samme, nyt og gammelt på samme tid.

"Aldrig kedeligt, altid overraskende og originalt", skrev Kjetil Bjørgan i Folkemusik.

Medvirkende

  • Liv Ulvik, vokal 
  • Andreas Haddeland, guitarer 
  • Ulrik Ibsen Thorsrud, percussion 

Priser og billetter

Entré: 10 Euro

Billetter fås hos ssf-billetten.de+49 461 14 40 81 25, SSFs sekretariater, Aktivitetshuset, sh:z Ticketcenter, Nikolaistr. 7 FL, Reisebüro Peelwatt, Marie-Curie-Ring 39 FL.

Koncerten er arrangeret af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Sydslesvigsk Forening og Foreningen Norden og er støttet af Norsk Kulturråd, Fond For Utøvende Kunstnere og Music Norway.

Materialer