Lussekatter frisk fra ovnen
Lussekatter frisk fra ovnen

Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Musik

Jul med nordiske toner, lussekatter og gløgg

08.12.23
Den 8. december inviteres I til en hyggelig juleeftermiddag på Flensborg Bibliotek. Visesanger, komponist og højskolelærer Kristian la Cour kommer og spiller nordiske sange, mens vi vil hygge os med lækre lussekatter og et godt glas gløgg.

Den 8. december besøger højskolelærer, visesanger og komponist Kristian la Cour biblioteket i Flensborg.

Programmet byder bl.a. på en nordisk visekoncert med tekst og musik af Frank Jæger, Halfdan Rasmussen, Fred Åkerström, Rudolf Nilsen og Evert Taube. Der vil blive vekslet mellem fællessang og visekoncert.

Kristian la Cour har sat sine spor i mange danske sangbøger

Vi skal synge advents- og julesange og salmer fra Højskolesangbogen samt nye sange og salmer med melodier af Kristian la Cour til tekster af Tove Ditlevsen, Iben Krogsdal, Lisbeth Smedegaard Andersen og Sten Kaalø.

Kristian la Cour er højskolelærer og kursusleder på en række af Askov Højskoles ugekurser, visesanger og komponist til sange og salmer i Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, "Det skyder og springer" (Iben Krogsdal), "Vor Gud, du mærker vores sorg" (Iben Krogsdal), 100 Salmer og Kirkesangbogen m.fl.

Komponist, højskolelærer og visesanger Kristian la Cour

Lussekatter

Lussekatter er en slags boller, som bages med safran, der giver en karakteristisk gul farve og speciel smag. Normalt formes bollerne som et spejlvendt S, hvor enderne rulles op, og en rosin placeres i midten af begge oprulninger.

Bollerne er en gammel, svensk tradition, der er knyttet til Luciadag den 13. december. De serveres til kaffe eller gløgg - uden smør. Oprindeligt var de en lille del af en stor lussebit, som er en luksuriøs julefrokost bestående af både flæsk, fisk og ost. Maden blev serveret på sengen af moderen eller af pigerne i huset.

Glæd jer til en hyggelig musikalsk sangeftermiddag i adventstiden med lækrelussekatter og gløgg til!

Fri entré. Mindre beløb for gløgg og lussekatter.

Tilmelding til dcb@dcbib.dk a.h.t. indkøb til lussekatter og gløgg.

Arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden

 

Materialer