Træsnit af Bruno Kjær
Træsnit af Bruno Kjær

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 14:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Udstilling

Udstilling | Kjær og Tast: Lysarkiv og Skyggebiblioteket

10.11.23 - 09.12.23
I november og december kan du igen glæde dig til en ny udstilling på Flensborg Bibliotek. Denne gang er det kunstnerne Steffen Tast og Bruno Kjær, der præsenterer et udstillingsprojekt, hvor de på forskellig vis undersøger det flygtige og inddrager biblioteket i udstillingen.

Kunstnerne Bruno Kjær og Steffen Tast præsenterer udstillingsprojektet Kjær og Tast: Lysarkiv og Skyggebiblioteket, hvor de på forskellig vis undersøger det flygtige og inddrager biblioteket i udstillingen.

Steffen Tast om lyset 

Ifølge til Steffen Tast har lyset den dominerende plads i hans kunstpraksis. Han betragter de andre materialer som medium for lyset.

"Ofte kombineres lyset med bevægelse, således at lyset opfattes som små glimt - eller en vandring gennem rummet.", fortæller kunstneren og fortsætter: "Især fiberlys har haft min særlige interesse, idet jeg var blandt de første kunstnere, der brugte dette. Endvidere kombineres lys ofte med glas, da lyset fremhæver og synliggør glassets blanke sider og de grønne brudflader".

Bruno Kjær om biblioteket og arkivet

Bruno Kjær bruger ofte Biblioteket og arkivet som reference i sine installationer og betragter biblioteket som "sjælens spejl og verdens erindring".

Han fortæller:

"Et centralt tema for mig er grænsen mellem, hvad vi optegner, indsamler, erindrer samt systematiserer, og det der udgrænses. Der er altid hvide pletter i beskrivelsen af verden. Mine installationer har da også ofte karakter af et bibliotek eller arkiv, der kan karakteriseres som et fragmenteret erindringsunivers, dannet af billeder, drømme eller sanseindtryk."

Inddragelse af biblioteket i udstillingen

Foruden kunstudstillingen har Bruno Kjær et projekt, der inddrager Flensborg Bibliotek. Projektet kan beskrives som en intervention i biblioteks bogbestand. Rundt i bogsamlingen vil der blive placeret ca. 20 af Bruno Kjærs bøger. Det er bøger som adskiller sig markant fra bibliotekets øvrige bøger - det er mere bogobjekter. En bog hedder f.eks. KRIMI. Når den åbnes, er der ikke bogsider, men en legetøjspistol. En anden bog hedder En teori med huller. Det er en bog, hvor der er boret store huller i. Det er bøger der udfordrer ideen om fagbibliotekets autoritet og skønlitteraturens rum.

Åbningstider og udstillingsåbning

Udstillingen åbnes af Niels Hansen, som er tidligere kunstanmelder hos Jyske Vestkysten. Åbningen foregår den 9. november kl. 17:00

Udstillingen er tilgængelig fra 10. november til 9. december, mandag - fredag fra 11:00 til 17:00, lørdage fra 11:00 til 14:00.

Arrangeret af Sydslesvigs danske Kunstforening

Materialer