Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
10 €
Target
For voksne
Litteratur

Mød forfatterne Niviaq Korneliussen & Caspar Eric

18.09.21
Niviaq Korneliussen fra Grønland & Caspar Eric fra Danmark

Niviaq Korneliussen
Det er meget få forfattere forundt at få et internationalt gennembrud med deres debutroman, som det skete for den grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen. Hun skriver fornyende og forfriskende om at være ung i Grønland. Hun bryder tabuer og eksperimenterer med formen. Som noget nyt i grønlandsk litteratur skriver hun om homoseksualitet, men også identitet, kærlighed og selvmord. 

Hun debuterede i 2014 med HOMO sapienne, der fortæller fem unges historier om køn, identitet og kærlighed i Nuuk. I 2020 udkom Blomsterdalen, som er nomineret til blandt andet Nordisk Råds Litteraturpris. Romanen er en kærlighedshistorie, men har samtidig et spor om selvmordsproblematikken i Grønland. Grønland har en høj selvmordsrate, og det har Niviaq forsøgt at få fokus på med demonstrationer og nu med Blomsterdalen.


Caspar Eric
»Det er ikke vigtigt at vide noget. Bare åben bogen og glem.«

Det er Caspar Erics opskrift på at læse digte. Mange tror, at de skal have en særlig viden for at kunne læse digte. Men digteren mener, at den oplevelse, læseren får, er den rigtige.

Caspar Eric skriver pop-poesi og har udgivet flere digtsamlinger, der tager afsæt i hans eget liv, men altid i en abstraktionsrække, der er relevant for læseren. Han behandler tidsaktuelle emner som selviscenesættelsen på de sociale medier, om at være »rigtig« og perfekt. For hvad er en normal krop, og hvad er et lykkeligt og perfekt liv?
Senest har han udgivet Jeg vil ikke tilbage. Digte fra dage med COVID-19. I den forsøger Caspar, at fastholde perioden med ét digt om dagen i 80 dage.
Interview ved professor Ivy York Möller-Christensen.

Entré: € 10,- inkl. kaffe og lidt sødt. 
Køb billet på biblioteket senest to dage før.
Begrænset antal deltagere.
 

»Ord fra Nord. Litteraturfest i grænselandet« finder sted den 15.-18. september 2021 og er arrangeret af Dansk Centralbibliotek i samarbejde med biblioteker i regionen.
Læs mere i magasinet »OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet«.
Festivalen er støttet af Rislum Fonden. 

Regler i forbindelse med corona
I henhold til gældende corona forordning i Slesvig-Holsten (status 23. august 2021) skal alle deltagere medbringe/fremvise dokumentation for ét af nedenstående:
· coronapas/"Impfausweis", dvs. være færdigvaccineret (i Tyskland er vaccinationen afsluttet 14 dage efter sidste vaccinestik) 
· overstået corona infektion, der ikke ligger flere end seks måneder tilbage
· negativt corona testresultat, der ikke er ældre end 24 (antigentest) henholdsvis 48 timer (PCR-test)

Husk mundbind

Tags

Materialer