Livet i det små og i det store. Billedkilde: Pixabay
Livet i det små og i det store. Billedkilde: Pixabay

Store spørgsmål - store bøger

16.12.21
Videnskab i børnehøjde, hvor vi voksne også kan lære noget, er oppe i tiden. Der udgives en masse flotte fakta bøger i stort format om livet på vores jordklode.

Store spørgsmål - store bøger. Der udkommer en hel del illustrerede fagbøger for større børn, som alle har det til fælles, at de er meget store og meget flotte.

De bøger der stikker ud af mængden er ”Velkommen til Museet” en læringsserie om bl.a. svampe, livet i og omkring havene, planter, dyr, fortidsdyr og planeterne. Bøgerne er en verden for sig selv, som man kan kigge i og fordybe sig i igen og igen. Bøgerne er noget af det smukkeste formidling, fordi store som små kan forundres og samtidig lære noget. Der er en detaljerigdom i illustrationerne, så man helt fortaber sig i dem. Bøgerne er ”Must haves” for bogelskere.

Men også andre udgivelser er med på tidens trend. For eksempel Peter Goes bog ”Floder – en verdensomsejling” hvor i man rejser jorden rundt på verdens floder og have og der igennem lærer om lande og kulturer. En bog som et lille menneske kan fordybe sig i i flere timer. Og voksne ligeså.

En anden flot udgivelse er ”Vores planet” en børnebog om naturformidleren David Attenboroughs værdier. En bog om vores jord og hvordan alle levende væsener på den er forbundet.

”Kort Over Verden” er et atlas af Aleksandra og Daniel Mizielinski med vidunderlige illustrationer.Hele familien kan nyde denne bog og drømme sig væk til fremmede destinationer.

Sidst men ikke mindst er rejse og videnskabsjournalisten Bill Brysons bestseller ”En meget kort historie om næsten alt” udkommet som børnebog. Flot illustreret formidling for børn fra ca. 10 år.

Men gå selv på opdagelse i det store bogunivers og bliv klogere på verdens store og små spørgsmål.

Materialer