Stråtægt hus ved den danske vestkyst
Stråtægt hus ved den danske vestkyst

Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Billedforedrag: En kulturrejse langs den jyske vestkyst

25.04.22
Har I lyst til at komme med på cykeltur til den jyske vestkyst? Den 25. april tager Mette og Poul Nørup os med til de smukke kanter mellem Rudbøl og Skagen under deres billedforedrag. Og den lokale litteratur følger selvfølgelig også med.

I selskab med nogle af den jyske vestkysts kendte forfattere, som Jens Rosendal, Hans Adolph Brorson, Kaj Munk, K. L. Aastrup og Thøger Larsen, begiver vi os på en cykeltur langs den jyske vestkyst. Med udgangspunkt i Nationalpark Vadehavet cykler vi ad den nationale cykelrute, der går fra Rudbøl til Skagen. I ord, billeder og sang ser vi naturens og kulturens mangfoldighed og oplever det unikke kystlandskab med marsk, klitter, klitplantager og byer, der bærer præg af havets og sandstormenes ødelæggende kræfter.

Billedforedrag med sang ved organist Mette Nørup og lærer Poul Nørup fra Esbjerg.

"Tid nok, så man får sjælen med"

Mette Nørup og Poul Nørup holder af at vandre og cykle: "Her er det muligt at bevæge sig gennem landskabet og opleve det stilfærdige skift mellem dialekt, sprog, kultur, religion og historie. Stille og roligt ændrer landskabet sig. Der er tid nok, så man får sjælen med. Denne rejseform er fantastisk og oplevelsen meget intens.", fortæller de.

Fri entré.

Begrænset antal deltagere. Tilmelding til slesvig@dcbib.dk.

Materialer