Verner Pantons kunst
Verner Pantons kunst

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
7 Euro
Target
For alle
Foredrag & debat

Foredrag: Verner Panton – Farver en ny verden

05.05.22
Verner Panton er en af dansk designhistories mest radikale og toneangivende designere, som er kendt for sin opsigtsvækkende brug af farver, former og materialevalg. Vær med, når Sara Staunsager, samlingsinspektør ved Trapholt, fortæller om kunstnerens liv og virke.

Verner Panton (1926-1998) er en af dansk designhistories mest radikale og toneangivende designere. Hans opsigtsvækkende brug af farver, former og materialevalg, der trodsede alle normer og traditioner, gjorde den danske arkitekt verdenskendt.

Er den gode smag også en følelse af velvære?

Verner Panton fremstod som antitesen til funktionalismens stringente formsprog med sin fabulerende og kulørte tilgang til design. Han drømte om at bo med alle sanser ved at udfordre vanetænkning inden for design. Med spektakulære og farvemættede indretninger af virksomheder og private hjem ville Panton tilbyde en sanserig og foranderlig oplevelse for øjne, næse, ører, krop og sind. En oplevelse, som var mærkbar for vores velvære.

"Han satte en dagsorden, der definerer og udfordrer, hvad god smag er"

Panton blev dermed en vigtig eksponent for måden, hvorpå vi i Danmark tænker æstetik, formgivning og funktion. Han satte en dagsorden, der både dengang og i dag definerer og udfordrer den kollektive forståelse af, hvad god smag er.

Med udstillingen på Trapholt giver vi ordet til Verner Panton. Hør, hvordan Verner Panton selv præsenterer sine centrale pointer i forhold til design, kultur og velvære – og få indsigt i, hvordan designhistoriker Sara Staunsager har forsket i projektet og kurateret udstillingen.

Oplæg ved Sara Staunsager, samlingsinspektør ved Trapholt. Oplægget er arrangeret med afsæt i udstillingen Verner Panton – Farver en ny verden, der kan opleves på Trapholt indtil 14. august 2022.

Entré: € 7,- Forsalg på biblioteket.

Materialer