Diger, død og diamanter. Kolonialentreprenør Sönke Nissen.
Diger, død og diamanter. Kolonialentreprenør Sönke Nissen.

Om dette arrangement

Tid
11:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag | Sönke Nissen: Diger, død og diamanter

22.09.22
Flere steder i Nordtyskland kan man støde på navnet Sönke Nissen. Men hvorfor er det netop denne mand, som i modsætning til mange andre fandt en plads i historiebøgerne?Historiker Marco Petersen fortæller i sit foredrag om Sönke Nissens liv og vil prøve at give sit bud på, hvorfor netop hans minde er blevet bevaret.

Sönke Nissen drog til Afrika i starten af det 20. århundrede for at bygge jernbaner og finde diamanter. Hvorfor fik netop hans navn i modsætning til andre en plads i historiebøgerne?

Friserens liv kunne blive til en spændende film

Ved udgangen af det 19. århundrede rejste mange fra deres hjemstavn for at finde lykken ude i den vide verden. Sönke Nissen var en af dem, og hans liv kunne levere stof til en spændende film.

Fra tømrersøn til succesfuld kolonial-entreprenør i Afrika

Han voksede op under simple forhold som tømrersøn i Nordfrisland. Efter at have arbejdet som tekniker på forskellige jernbaneprojekter blev han udsendt til Afrika for at bygge jernbaner i de tyske kolonier. Her fandt han diamanter i Namibørkenen og kunne vende tilbage til Tyskland som en velhavende og indflydelsesrig mand. I dag støder man flere steder i Nordtyskland på hans navn.

Historiker Marco Petersen fra Den Slesvigske Samling fortæller om Sönke Nissens liv og virke, og I får svar på, hvorfor netop hans minde er blevet bevaret, og hvordan denne myte matcher vores erindringskultur.

Tilmelding senest dagen før til Rita Jacobsen: rhj@dcbib.dk.

Materialer