Søvn og immunforsvaret
Søvn og immunforsvaret

Om dette arrangement

Tid
18:55
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Søvn og immunforsvaret

25.10.22
Selvfølgelig skal vi sove for at være udhvilet næste dag. Men hvad sker der egentlig i kroppen, mens vi sover? En masse, som du kan høre mere om, når lektor i neurofysiologi Birgitte Rahbek Kornum fortæller om immunforsvarets afhængighed af en god nattesøvn.

Vores immunforsvar er dybt afhængigt af søvn og bruger den til at restituere. Omvendt påvirker immunforsvaret også søvnen, og visse sygdomme – som narkolepsi – kan ligefrem ødelægge søvnreguleringen. Hvordan forklarer forskerne denne sammenhæng?

Ved lektor i neurofysiologi Birgitte Rahbek Kornum, Institut for Neurovidenskab, Københavns Universitet.

Offentlige foredrag i Naturvidenskab
Med foredragsserien »Offentlige foredrag i Naturvidenskab« kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. 

Foredragene livestreames fra Søauditorierne, Aarhus Universitet og arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes sammen med Carlsbergfondet. I kan følge med i Livestreamen på Flensborg Bibliotek.

Fri entré. Tilmelding til dcb@dcbib.dk

Materialer