Et liv på vores planet af David Attenborough
Et liv på vores planet af David Attenborough

Bibliotekarernes favoritter i 2020: Et liv på vores planet - af David Attenborough

11.01.21
David Attenborough er en af verdens førende naturformidlere. Efter et langt liv med masser af ekspeditioner over hele kloden, er denne bog en hjertesag, et eftermæle og et opråb til kommende generationer om at passe på vores natur.

Længe før Greta Thunberg har David Attenborough manet til, at passe bedre på livet på vores klode og været fortaler for mindre ressourceforbrug og bedre miljø og klimapolitik. Sammen med kollegaen, havforskeren Jaques Cousteau, var han én af pionererne i naturformidling tilbage i 1960’erne. Hans mange filmoptagelser og tv-udsendelser blev meget populære. Med sin jordnære og sympatiske måde, at fortælle på var han let at forstå for alle.

Med sin bog ”Et liv på vores planet - Mit vidnesbyrd og min vision for fremtiden" giver han nu, i en alder af 94 år, sin viden om verden og dens tilstand videre til næste generation. Bogen er både personlige erindringer og formidling af de forskellige biologiske sammenhænge jordens fintmaskede biodiversitet består af og hvad der tiltagende truer denne skrøbelige balance.

Efter et langt liv med masser af ekspeditioner over hele kloden, er denne bog en hjertesag, et eftermæle og et opråb til kommende generationer om at passe på vores natur.

Trods sin høje alder er han ufattelig populær blandt unge og fik da også 1 million følgere på Instagram i løbet af mindre end 5 timer. Det har kun Prins Harry og Megan klaret før ham!

I England betragtes David Attenborough som national helligdom og jeg ved ikke, om vi bare tilnærmelsesvis har en dansk pendant. Måske Søren Ryge Petersen ligger lidt i samme boldgade, men han har slet ikke rejst nær så meget. Selv om hans respektfulde natursyn og formidling kan sammenlignes.

Jeg læste Attenboroughs bog med æresfrygt og har givet den i gave til den yngre generation i min familie, fordi den er et vigtigt vidnesbyrd.

Som supplement til bogen findes der en dokumentarfilm på Netflix.

Materialer