Smuk, smukkere, smukkest. Ungdomsroman af Sofie Riis Endahl (2019).
Smuk, smukkere, smukkest. Ungdomsroman af Sofie Riis Endahl (2019).

Biblioteket anbefaler: Smuk, smukkere, smukkest - af Sofie Riis Endahl

26.01.21
Der er bare så mange smukke piger i verden, at det ikke er nok bare at være smuk. Man skal være smukkere. Smukkest...

"Smuk, smukkere, smukkest" er en velskrevet og vedkommende ungdomsroman, skrevet af en ung forfatter, der er på alder med de unge hun skriver om.

Forfatteren Sofie Riis Endahl har udgivet den kort efter hun gik ud af gymnasiet og det er efterhånden den fjerde bog hun har skrevet.

Bogens handling udspiller sig før, under og efter en gymnasiefest, hvor vi følger de 3 hovedpersoner: Lærke, Claire og Rosemarie og deres meget forskellige syn på, sansning af og tanker om verden. Lærke er elitesvømmer og rører ikke alkohol. Hun har ikke haft en kæreste, men har et godt øje til Jonathan, som hun har gået på musical-hold med. Claire er i et fast forhold, men er det nu det rigtige? Og den smukke Rosemarie, bliver beundret af alle og de fleste fyre er ret vilde med hende. Men er det dem hun selv interesserer sig for? Pigerne virker hver især meget autentiske og læseren vil helt sikkert genkende sig selv i mindst en af personerne.  
Som titlen mere end antyder, handler det for pigerne meget om skønhed og eget værd. ”Der er bare så mange smukke piger i verden, at det ikke er nok bare at være smuk. Man skal være smukkere. Smukkest”. Og selvfølgelig også den genklang man får på de sociale medier.

Personerne i romanen har man allerede mødt i hendes tidligere bøger, som alle kan læses uafhængige af hinanden.

Jeg kan på det varmeste anbefale bogen. Læs også forfatterens øvrige bøger: 
”Sindstequila”, ”Efterskælv”, ” Øjebliksbilleder” og så den nyligt udkomne chatroman: ”Undskyld, men jeg har ikke andre steder at gå hen” samt et bidrag i den topaktuelle novellesamling: ”Hvor du er: 9 historier skrevet live, mens Danmark var ramt af coronakrisen”

Alle hendes bøger kan findes på eReolen som lyd- eller ebøger.

Materialer