Danske tv-serier hitter: NORDISK & COOL

Udlandet har fået øjet på de danske tv-seriers høje kvalitet. Flere af dem har modtaget international hæder. Biblioteket har rigtig mange i sin samling. Lån dem, se dem sammen med familie og venner og bliv klogere på dagens Danmark.

Tv-serien over alle danske tv-serier er uden tvivl ”Matador” om livet i Korsbæk anno 1930-40. Den er blevet folkeeje og genudsendt adskillige gange. Og den holder stadigvæk efter flere gensyn.  Den nye serie "Badehotellet" er en værdig efterfølger i fin retro-stil.

Men i takt med filmsprogets udvikling, er serien som genre blevet mere raffineret og "cool". Det seneste årti er danske tv-serier som "Forbrydelsen", "Broen", "Borgen”, "Arvingerne" og "Herrens veje" kommet på alles læber.

I en tid med et stort udbud af tv-kanaler og online-tilbud som Netflix er de blevet en fælles referenceramme og måske et middel til bedre at forstå os selv og historien.

Også i udlandet har man fået øjet på de danske tv-seriers kvalitet. Der tales ligefrem om "The Nordic Look", når det gælder serier og film. Flere af serierne har modtaget international hæder. “Ørnen” og ”Borgen” har vundet Emmy og BAFTA-priser, og ”Forbrydelsen” med Sara Lund er blevet folkeeje i Storbritannien. I november 2018 vandt Lars Mikkelsen en international Emmy for bedste mandlige skuespiller i  "Herrens veje".

2018 International Emmy® Best Performance by an Actor Winner Lars Mikkelsen in Herrens Veje (Ride Up

Lars Mikkelsen Emmy-takke-tale for "Herrens Veje".

Biblioteket har rigtig mange serier i sin samling. Her blot et udvalg af de nyere.

OBS! Der er kun medtaget 1. sæson (eller afsnit) af hver serie. Se mere i vores bibliotekskatalog ved at søge på den enkelte titel.

TV serien Broen til Emmy Awards. Foto: News Øresund - Sofie Paisley
22.02.19