Mødte hun Jesus?

27.09.16
Pludselig står Jesus foran hende. De, der står omkring hende siger, at hun lyser. Hun er forvirret over, hvad der sker. Dagen efter overvejer hun, om det kan være en blodprop. Hendes verden og udgangspunkt er med ét forandret.

Jeg mødte Jesus
Det hele startede, da journalisten Charlotte Rørth i 2009 besøger et kapel i Ubeda i Andalusien i Spanien. Hun er kulturjournalist og er på en opgave i Sydspanien.   Pludselig ser hun Jesus for sig og føler en stor kærlighed. Hun er ikke specielt religiøs eller spirituelt søgende og har svært ved at forholde sig til oplevelsen. Da hun kommer hjem, fortæller hun sin mor om synet, men siger også, at hun ikke må sige det til nogen. Hun er bange for at blive stemplet som småskør. Det bliver til flere år med uro og frygt, hvor hun forsøger at finde en forklaring. Hun får let til tårer både af glæde og undren og bliver i løbet af kort tid 15 kilo lettere. Hun konsulterer utallige eksperter blandt andet neurologer og teologer.

Jesus eller en hjerneblødning

Charlotte Rørth betragtede sig som kulturkristen og var ikke religiøs, men hun fik en åbenbaring, som startede en lavine af tvivl, uro og glæde i hendes liv. Hun måtte finde ud af, hvad der skete. Var der en logisk og videnskabelig forklaring? Efter flere års søgen fandt hun ro og valgte at fortælle andre om oplevelsen og dens konsekvenser.

Hun udgav i 2015 bogen: ”Jeg mødte Jesus - bekendelser fra en modvilligt troende”. Her fortæller hun om mødet og årene, hvor hun søgte en forklaring. Hun kommer vidt omkring og afsøger alt: litteraturen, spirituelle vejledere, præster, læger etc. Hun undersøger, om andre har oplevet det samme, om det kan være epilepsi, en hjerneblødning eller noget helt tredje.

En udvalgt?

Charlotte Rørth har udgivet en personlig og eksistentiel bog om oplevelser, som i Danmark betragtes som meget private. Tro er et tabu og at fortælle, at man har mødt Jesus, kan opfattes en anelse småskørt. Andre har oplevet overnaturlige ting, men har ikke turdet stå frem. Men hun føler sig forpligtet til at videregive det. Hun føler sig ikke som udvalgt. Hun mener, at det er noget, der kan ske for alle.

Fup eller fakta

Charlotte Rørth har skrevet en bog, som deler vandene. Skeptikerne tager sig til hovedet, mens andre taler om selvoplevede overnaturlige oplevelser. Spørgsmålet er, om der er anden form for viden end den logiske og rationelle? Findes der en viden, som kun få kender eller registrerer?

I Danmark har bogen vakt debat, og forfatteren har samlet tusindvis af mennesker til foredrag. Emnet berører og interesserer mange.

Charlotte Rørth er journalist på Nordjyske. ”Jeg mødte Jesus” er hendes debut som forfatter. Bogen udkom i 2015 og forfatteren har siden da holdt utallige velbesøgte foredrag. Den 4. oktober besøger hun Flensborg Bibliotek.

Materialer