New Adult
New Adult

New Adult - bøger for de unge voksne

29.09.22
Der opstår hele tiden nye begreber for emner og genrer i bøgernes verden. Et af disse er "New Adult". Bøgerne er meget populære. Derfor har biblioteket lavet en særlig stand til disse bøger

Anbefalet af: Dea Sofie gugerel

Begrebet ”New Adult” er forholdsvis nyt, men ordet beskriver nogle bøger, der længe har været på hylderne. ”New Adult”-bøgerne sætter sig midt imellem ungdomsbøgerne og voksenbøgerne – de er nemlig mere en alderskategori end en genre. Selvom det er svært at sætte nøjagtige tal på, så kan man sige, at kategorien henvender sig til læsere i alderen ca. 18-30 år.

Temaer for unge voksne
Bøger, der kan kaldes ”New Adult”, handler ofte om emner, der vedrører unge voksne – eller ”nye voksne”. De er skrevet til de læsere, der er vokset fra ungdomsbøgerne, men endnu ikke er vokset ind i voksenlitteraturen. Hovedpersonerne i ”New Adult” er de steder i livet, hvor læseren er. Måske flytter hovedpersonen hjemmefra. Eller får sit første arbejde. Eller udforsker sin seksualitet. Fælles for mange af bøgerne er, at de drejer sig om at finde ud af hvem man er, og hvad man vil, når man skal stå på egne ben. Det er selvfølgelig også noget, som ungdomsbøger handler om, men ”New Adult” kan gå skridtet videre. ”New Adult” kan nemlig, fordi læserne er mere voksne, behandle ungdomstemaer, der typisk hører til i voksenlitteratur. F.eks. er det ikke ualmindeligt at møde sex eller stofmisbrug i ”New Adult”. Og selvom bøgerne er tiltænkt en bestemt målgruppe, kan de selvfølgelig læses af alle, der har lyst.

Sofie Riis Endahl: Pixie lever stadig
Pixie lever stadig er et super eksempel på en fortælling for de helt nye voksne. Bogen følger Emma, også kaldet Pixie af sine venner, der netop et blevet student. Emma (og Pixie) slingrer fra det ene studentergilde til det andet og er mest optaget af vennegruppens private mikrokosmos. Men så slutter studenterugen pludselig, og dér står Emma. Alene. Pixie lever stadig er en fantastisk historie om at finde fodfæste igen, når rammerne for livet forandrer sig.

Ellen Kennedy: Off-campus serien
Er du mere til romantik og erotik, er Off-campus serien måske noget for dig. I første bind Aftalt spil følger vi den seriøse musikstuderende Hannah. Da hun skal hjælpe ishockeyspilleren Garrett med at bestå en eksamen, vokser både et umage venskab og siden en voldsom seksuel tiltrækning mellem dem. Serien består af fem bind, der alle følger forskellige studerende. 

Laurids Gissel: Som vilde dyr
Som vilde dyr er Laurids Gissels debutroman og handler om Albert, der efter at have færdiggjort sin uddannelse, er mere end lykkelig for at blive tilbudt et job hos it-virksomheden Plan.it. Som den nye marketing manager får han hurtigt masser af ansvar, men også mange arbejdstimer og begyndende stress. Albert bliver presset længere og længere ud, og et mørke i ham begynder at tage over.

Tags
Materialer