Uhyggeligt tæt på virkeligheden

08.09.15
Forfatteren Hanne Bech Hansen er i offentligheden kendt som den første kvindelige chef for Politiets Efterretningstjeneste og er tidligere Politidirektør i København. Det vakte derfor stor opmærksomhed, da hun efter sin pensionering debuterede som forfatter i 2010.

Advokaten Jens Olsen bliver skudt i København. En ung kvinde bliver kvalt i sit hjem. Den unge vicepolitikommisær Malika Asmina Els bliver sat på opgaven og kommer på sporet af international menneskehandel.

I ”Lasten” efterforsker den nyudnævnte vicepolitikommissær de to episoder, men når ikke nogen vegne. Men endelig får hun hul på sagen, som har tråde til Polen og England og handler om menneskehandel og piger i en kølevogn, hvilket netop nu er blevet sørgeligt realistisk med de omkomne flygtninge i en lastvogn i Østrig.  

 Alle anmeldere var ikke lige begejstrede, da politidirektøren blev forfatter, men jeg synes, at hun har skrevet underholdende og fængende om den nyudnævnte vicepolitikommissær Malika Els, der med sin pakistanske baggrund har udfordringer med danske talemåder. Hun bygger sine plots på virkelige hændelser, hvilket øger troværdigheden.

Den anden selvstændige bog i serien er ”Operation Dacapo” fra 2011, som handler om terror. Irakiske Baki tager til Danmark for at hævne drabet på sin bror. Et drab, han mener, dansk politi er skyld i. Men måske tager han fejl?

Sidste del i trilogien er ”Under rosen” fra 2014. Den har flere spor. Ét spor er en sag om forbyttede børn i mellemkrigstidens Norge, et andet er en narkoman, som får frarøvet sit ufødte barn på en makaber måde. Til sidst flettes sagerne sammen. Man fornemmer tydeligt forfatterens forståelse for samfundet svage.

Kan du lide Barnaby, og ønsker du at læse en let og underholdende krimi, så vil du kunne lide Hanne Bech Hansens krimier. Man kan med fordel høre dem som lydbøger, mens man vasker op eller er i haven

Mød Hanne Bech Hansen i Haderslev eller Flensborg i forbindelse med den grænseoverskridende litteraturfestival i september. Læs mere på www.litteraturfestival.nu eller hent et program på biblioteket.

Materialer