At sidde hos-

Lotte og Totte og alle de nye

02.11.20
Gunilla Woldes billedbøger for de mindste om Lotte og Totte fejrede 50 års fødselsdag i 2019. I denne folder får du historien om Lotte og Totte, og et overblik over andre nyere billedbogsserier, der er fulgt i kølvandet.

"Lotte og Totte"-bøgerne hitter stadig hos mange småbørnsfamilier – og med god grund. De byder på enkle, rolige og ikke mindst genkendelige historier fortalt i børnehøjde. De inviterer til snakke med børnene om, hvad der sker i Lottes og Tottes – og i børnenes egne – liv. Det kan være om at starte i børnehave, en tur på skadestuen, oprydning eller leg. I alt er der udkommet mere end 20 forskellige bøger om Lotte og Totte.

Gunilla Wolde, som både skrev og tegnede historierne, gik bort i 2015, men Lotte og Totte lever altså videre i bedste velgående hjemme hos børnefamilierne og på bibliotekerne. Her deler de pladsen med mange andre gode – og nyere – bøger for de mindste. Det er små fortællinger, der ligesom Lotte og Totte-bøgerne tager det lille barns hverdagsliv, oplevelser og følelser alvorligt.

Her får du et overblik over andre nyere billedbogsserier, der er fulgt i kølvandet. Alle sammen serier for de 1-3-årige, der minder om Gunilla Woldes serie og som handler om hverdagens små og store oplevelser som at skulle til tandlægen for allerførste gang, hoppe i mudrede vandpytter og smide både sut og ble.

Nyt fra Lotte og Totte

I Lotte og Tottes fodspor – de nye

Ida-bøgerne

I Lotte og Tottes fodspor – de nye

Buller-bøgerne