Bogbussen på folkemødet på Bornholm 2022
Bogbussen på folkemødet på Bornholm 2022

God stemning i Sydslesvigteltet på Bornholm

18.06.22
Der er god stemning hele vejen i Sydslesvigteltet på Folkemødet på Bornholm. Her har Grænseforeningen atter inviteret det danske mindretal til at være med til at fylde et omfattende program med alt fra spændende debatrunder, fællessang, quizz og comedy.

Vejret har været godt indtil videre på solskinsøen, selvom det begyndte at dryppe lidt lørdag morgen, da frivillige og medarbejdere fra mindretallets foreninger indfinder sig på pladsen i Allinge på Bornholm, hvor Folkemødet finder sted.

35.000 besøgende på folkemødet den første dag

Med over 2.500 events og 35.000 besøgende den første dag er Folkemødet for alvor tilbage igen efter et års corona-pause. Ligeledes har mange medarbejdere og frivillige fra Sydslesvig atter taget imod Grænseforeningens invitation, for at være med. Programmet i Sydslesvigteltet indeholder en række spændende events, som spænder over hyggelige morgen- og fællessangsarrangementer, spændende debatrunder med bl.a. Stefan Seidler, medlem af den tyske forbundsdag for SSW, Sydslesvigudvalgets formand Christian Juhl, den tyske ambassadør i København, Pascal Hektor, og historiker Karl Christian Lammers. Derudover fortalte den nye præst i Læk Danske Menighed, Sanne Dahlin, om, hvordan det er at være præst i en dansk menighed syd for grænsen.

Den nye bogbus er også med

I år har også bibliotekets nye bogbus fundet vejen til Bornholm, hvor den afrunder det hyggelige gårdmiljø på Kulturscenen midt i centrum i Allinge. Her har de besøgende mulighed for at kigge ind i et rullende bibliotek og opleve, hvordan bibliotekerne i Sydslesvig sørger for at servicere institutioner og familier på landet med danske medier og dansk sprog og kultur.

Elevambassadørerne drog til Bornholm

De unge var repræsenteret ved Elevambassadørerne og en gruppe fra Jaruplund Højskole, som bidrog med forskellige aktiviteter på pladsen og rundt omkring Sydslesvigteltet.

Således var folkemødet en hyggelig mulighed for at oplyse den danske befolkning omkring mindretallet og grænselandet - og for de medvirkende at få en arbejdsrig, men hyggelig tur til solskindsøen.

Tags
Materialer