Jesper Wung-Sung vinder De Gyldne Laurbær

Tillykke til forfatteren, der vinder prisen for slægtsbogen "En anden gren". Bogen handler om forfatterens kinesiske oldefar, San, der i 1902 blev udstillet i Tivoli.

Det er utroligt at tænke på, at man for kun 100 år siden kunne finde på at udstille en kineser i Tivoli. Tanken er uhørt i dag.

I 1902 åbnede Tivoli dørerne for en helt ny eksotisk udstilling med ægte kinesere, der arbejdede, tilberedte mad og underholdt, imens danskerne kiggede på.

Forelskelse under stort postyr

Jesper Wung-Sungs oldefar, San, var en af dem, der blev vist frem og en af de danskere, der kiggede særligt interesseret på, var Ingeborg Danielsen. Ingeborg forelskede sig i den unge kineser, og det unge par fandt sammen, og Ingeborg blev senere Jespers oldemor. Det vakte stort postyr i familien, at unge Ingeborg forelskede sig i en kineser, men parret blev sammen hele livet.

Jesper Wung-Sung tager i romanen "En anden gren" afsæt i historien om sin oldefar og oldemor. Bogen er både en slægtsbog og et historisk samtidsbillede. Den er medrivende, spændende og virkelig godt fortalt.

"Jesper Wung-Sung har skrevet en rigtig boghandlerbog, der er velskrevet", sagde Kenneth F. Pedersen, formand for foreningen bag De Gyldne Laurbær, da han uddelte prisen. Bogen har ramt publikum og er en populær udgivelse hos både boghandlere og på biblioteker.

Hvis du ikke allerede har læst bogen, så her et tip til dig.

Med bogen "En anden gren" har Jesper Wung-Sung har fået sit store gennembrud. Han har dog skrevet bøger i flere år. Mest for børn og unge, men også bøger for voksne.

Vi har valgt nogle stykker ud til dig nedenfor. Klik dig også videre til reservering af "En anden gren" og du får besked fra biblioteket straks den er klar til afhentning til dig.

Mere om Boghandlernes De Gyldne Laurbær:

  • Afstemningen til årets modtager af De Gyldne Laurbær foregår ved, at danske boghandlere i hele landet kan stemme på en nulevende dansk forfatter, der i det forgangne år har udgivet en skønlitterær bog, som fortjener påskønnelse og en plads i litteraturen.
  • Denne gang har boghandlerne stemt på i alt 50 forfattere, og næsten en-tredjedel af stemmerne gik til Jesper Wung-Sung
  • Prisen er blevet uddelt siden 1949 og er en meget prestigefyldt blandt forfattere. Med den følger æren, en laurbærkrans og en mindre pengegave

Oprindeligt skrevet af gh, Randers Bibliotek.

Jesper Wung-Sung
Jesper Wung-Sung
02.02.18