Morgengry højtlæsing. Foto: Jacob Mellåker.
Morgengry højtlæsing. Foto: Jacob Mellåker.

Morgengry

13.06.18
Hvert år i november måned, som en del af Nordisk Litteraturuge, lytter hele Nordens børn til oplæsning fra populære børnebøger.

Nordisk Litteraturuge er et højtlæsningsarrangement, hvor den samme nordiske litteratur relateret til et valgt tema læses up samtidigt i hele Norden, Baltikum, samt øvrige Norden-interesserede institutioner rundt om i verden.

Projektet, som administreres af Foreningerne Norden, har som formål at sprede og manifestere højtlæsning, nordisk litteratur samt nordisk fortælletradition. Nordisk Litteraturuge finder sted en gang om året, i uge 46, og der arrangerer biblioteker, skoler og andre kulturinstitutioner højtlæsning for børn og unge om morgenen, og for voksne om aftenen.

Projektet finansieres af Nordisk Ministerråd. Hvert år vælges et nyt tema samt en ny børne-, en ungdoms- og en voksenbog, som på en eller anden måde hænger sammen med temaet. Temaet og bøgerne vælges af Nordisk Litteraturuges referencegruppe, som består af en repræsentant fra hvert nordisk land og selvstyrende område.