Foredragsholder Katrine Quorning
Foredragsholder Katrine Quorning

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Foredrag & debat

Foredrag: Er du også sober curious?

15.01.24
Har du måske tænkt over at skære ned på dit alkoholforbrug? Så er du ikke alene! Den 15. januar kan du høre mere om den nye trend "sober curious", når Katrine Quorning kommer til Flensborg Bibliotek og fortæller om nye, sundere drikkevaner og deler nogle facts om, hvordan alkohols sætter sine spor i vores samfund.

Har du et nytårsforsæt om, at du skal drikke mindre alkohol? Vil du sige ja tak til et liv med færre tømmermænd og en sundere alkoholkultur? 
Med trenden sober curious prøver flere og flere mennesker at leve et liv med mindre eller helt uden alkohol.

Hvilke rødvinspletter sætter et stort alkoholindtag på samfundet?

I 2023 udkom forfatter og foredragsholder Katrine Quorning, som også er psykolog og cand.mag. i nordisk sprog og litteratur, med sin seneste bog Hvorfor drikker du ikke?: På vej mod en mere reflekteret alkoholkultur. 

I dette foredrag destilleres den danske alkoholkultur og den blandes op med en sjat sund skepsis og krads kritik. Vi ser også nærmere på, hvilke permanente rødvinspletter et stort alkoholindtag sætter på samfundet, klimaet og på vores sundhed. 

Katrine Quornings nye bog "Hvorfor drikker du ikke?"

Hvordan kan man skære ned på forbruget?

Sidste ingrediens i foredraget er en række råd til, hvordan du kan skære ned på dit forbrug og få et mere reflekteret forhold til alkohol. Alt sammen serveres med humor og sjove illustrationer.

Katrine Quorning både skriver og fortæller om tabubelagte emner. I 2019 modtog hun Muskelsvindfondens Pærfekt-pris for sit projekt Flaskebørn, der bryder tabuet om at være barn af forældre, der er alkoholikere.

Fri entre. Tilmelding til biblioteket via mail til dcb@dcbib.dk.

Arrangeret af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Den slesvigske Kvindeforening og Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger

 

Tags

Materialer